Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oceanus

Marketing

Dječja prava

UN-ova konvencija o pravima djeteta između ostalog kaže:
Članak 19.
Nitko te ni na koji način ne smije ozlijediti.Odrasli se moraju pobrinuti za to da si zaštićen/a od zlostavljanja i zanemarivanja. Ni tvoji te roditelji ne smiju ozlijediti.

Kako da malena beba ostvari to svoje pravo ako ga zlostavlja otac,a majka koja je također žrtva zlostavljanja supruga,u strahu šuti mjesecima,dok njihova malena beba pati fizički i psihički..
I onda vam jednoga dana dođe u ambulantu sa djetetom koje ima masnicu ispod oka,koje je plavo po svom majušnom tijelu,pothranjeno..odnosno izgladnjelo,sa slomljenim rebrom i koje neutješno plače.Konačno na pitanje "šta se to desilo sa djetetom?",ipak dobijem odgovor da ga tata tuče od sedmog dana njegovog života...a beba ima sada 3 mjeseca,a ona je uspjela pobjeći iz kuće.Smrači mi se pred očima..smjestimo dijete i njegovu mamu,naravno obavijestimo policiju,uključi se Centar za socijalnu skrb,da se nakon oporavka smjeste u Sigurnu kuću,uz obaveznu zabranu ocu da im priđe..a to je moram priznati poprilično teško.
Pišem ovo jer je strašno koliko djece ima zlostavljane i nesretne,koliko se malo brine o njihovim pravima,jer oni jako maleni ne mogu nazvati SOS telefon,ne mogu se suprostaviti starijima i jačima od sebe..nevjerovatno je kako se može dignuti ruka na dijete koje je centar naše ljubavi,našeg smisla života.Koliko parova ne mogu imati dijete,a žarko ga žele,dok neki koji imaju tu sreću,nažalost u sebi nemaju ni trunku ljubavi prema njima.
Volimo i čuvajmo svoju djecu,kao zjenicu oka svoga!:-)))


Image and video hosting by TinyPic





Post je objavljen 02.09.2009. u 21:08 sati.