Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 77 ) - Blanka Vlašić dotaknula zvijezde

U Zagrebu je održan tradicionalni Atletski Grand Prix miting po 58 puta, u do sada neviđenoj atmosferi briljirala svjetska prvakinja.

Kraljica hrvatskog sporta, splitska atletičarka, Blanka Vališć sa preskočenih ( i to iz prve ) 208 centimetara ostvarila je drugi rezultat u skoku u vis svih vremena, ispred nje je, za sada, još samo Bugarka Stefka Kostadinova iz davnoga Rima 1987. godine, no samo je pitanje trenukta kada će Blanka dostići i tu visinu. Naime, već na Svjetskom atletskom prvenstvu u Berlinu prije nekoliko dana vidjelo se kako Blanka Vlašić ima taj skok, ima predispozicije da ugrozi bugarski svjetski rekord, samo su se trebale posložiti sve okolnosti, to se i dogodilo na sjajnoj atletskoj predstavi u veličanstvenom ambijentu maksimirskog stadiona, u ovom trenutku super spličanku samo centimetar dijeli od obaranja 22 godine starog svjetskog rekorda.


Prekrasna zagrebačka noć za trijumf atletike


Po mnogo čemu 58. Atletski Grand Prix mitnig, Memorijal Borisa Hanžekovića, popularni zagrebački „ Hanžek „ bio je povijesni dan ne samo hrvatske, već i svjetske atletike. Rezultat koji je ostvarila Blanka Vlašić dugo će odzvanjati u sportskim, poglavito atletskim krugovima. Sasvim sigurno da treba izdvojiti i ostala velika postignuća magične zagrebačke ljetne večeri. Primjerice, na ovogodišnjem mitingu po prvi puta u povijesti " Hanžeka "sprinteri su trčali jednu utrku na sto metara ispod 10 sekundi i to ne jedan, već dvojica sprintera. U memorijalnoj trci Borisa Hanžekovića na 110 m s preponama, publika koja zna atmosferom popratiti centralnu utrku mitinga je imala priliku vidjeti pobjedu svjetskog prvaka Ryana Brathwaitea, što je novi pomak za „ Hanžek „, ali i za Zagreb.


Zahvaljujući ovakvim rezultatima, zahvaljujući ovakvoj atmosferi, svijet će na najbolji mogući način saznati nešto novo o Hrvatskoj ili samo potvrditi svoje dojmove, o „ maloj zemlji sa velikim sportskim srcem „. Iako se radi o mitingu sa dugogodišnjom tradicijom, ipak je ovo tek šesti puta da Hanžekovićev memorijal ima status IAAF Grand Prixa ( nešto kao razlika u tenisu između Challenger turnira i ATP turnira ), no zato je ovo bio najspektakularniji atletski događaj u Zagrebu unatrag 58 godina, bez obzira na Univerzijadu 97., koja se dogodila u hrvatskoj metropoli.


Bilo bi nepravedno ne spoimenuti veličanstvenu publiku, te veliki broj ljudi iz javnog života koji je nazočio ovom spektaklu, od gradonačelnika Milana Bandića, do mnoštva drugih osoba hrvatske javne scene, zapravo svatko tko u sportskom, društvenom životu grada Zagreba nešto značio okupio se zadnjeg dana kolovoza na tribinama dinamovog stadiona, ulaznice su razgrabljene već na samom početku puštanja u prodaju, iako ih se ( kao za koncert U2 ) moglo nabaviti na sam dan mitinga, naravno po znatno višoj cijeni. Ovaj sportski događaj u glavnom hrvatskom gradu pokazao je pravo lice hrvatske sportske publike, te još jednom potvrdio kako se sportski navija za sve sportaše, bez obzira odakle dolazili (Bodrili su Zagrepčani Anu Čičerovu koja je trebala biti najljuća protivnica Blanki Vlašić ), no, isto tako je pokazao na koji način se bodre domaći sportaši, sa srcem, strastveno, ali i dostojanstveno, Blanka je to zaslužila, Zagreb je to zaslužio.


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket



Post je objavljen 02.09.2009. u 00:06 sati.