Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdmraclin

Marketing

KUP GRADA LUDBREGA,30.08.2009.

Pod budnim okom voditelja i člana upravnog odbora Lovre Posavca, u pratnji tajnika Darka Vukašinca i predsjednika Nikole Cvetnića kao logističke i moralne podrške, u nedjelju dana 30. kolovoza 2009. muška mladež DVD-a Mraclin bila je na natjecanju kupa grada Ludbrega, i od 20 ekipa u konkurenciji osvojila 11. mjesto .



Svrha ovog odlaska na natjecanje bila je da dečki uvide nedostatke, te ih do subote nastoje ispraviti. U subotu, 05. rujna, naša muška mladež od 12 do 16 godina starosti ide na županijsko natjecanje koje su zaslužili 1. mjestom na gradskom natjecanju održanom u Buševcu. Županijsko natjecanje bit će održano u Samoboru .

Na put u Ludbreg krenuli smo brzo poslije mise, oko 11:30 sati i u Ludbreg stigli oko 13:00. Nakon što smo odvježbali svoju vježbu i nakon male okrjepe tijela, svi zajedno smo posjetili crkvu Presvetog Trojstva u Ludbregu, gdje smo se svaki u svojem miru pomolili Presvetoj Krvi Isusovoj .

U toj crkvi je pokaznica s relikvijom Presvete Krvi Kristove.

Ukratko o čudu :

Godine 1411., jedan svećenik slavio je svetu misu. Za najvažnijeg dijela, svećenik je posumnjao u istinitost tvrdnje kako on nakon pretvorbe u rukama drži pravo Tijelo Isusovo, a u kaležu pravu Krv Isusovu. Dospijevši do dijela svete mise gdje se Sveta Hostija lomi u tri dijela, svećenik je opazio da se u kaležu nalazi prava svježa krv. Silno zbunjen i prestrašen neočekivanim događajem, brzo je spremio kalež sa Svetom Krvlju iza oltara i završio misu.



Nakon duhovne okrjepe, vratili smo se na mjesto održavanja natjecanja, te nakon proglašenja polako krenuli prema Mraclinu. U Mraclin smo stigli oko 21:20 sati.





Predsjednik

Nikola Cvetnić


Post je objavljen 01.09.2009. u 09:04 sati.