Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whynotplaysims

Marketing

Happy Birthday, MJ.

Kao što piše i u naslovu, danas je Michael Jacksonu rođendan. Svi znamo za njegove skandale i probleme, od bolesti, odličnih plesnih pokreta, jedinstvenog glasa, i zakon pjesama, do optužbi i provlačenja po sudovima, pa čak i do zadnjeg dana kada njegovo tijelo prestalo disati, a oči zatvorile. Zauvijek.

Kada nisam pisala o danu kada je umro (ili ubijen) odlučila sam mu danas, na nj. rođendan, posvetiti ovaj post.

Michael Joseph Jackson (Gary, Indiana, 29. kolovoza 1958. - Los Angeles, Kalifornija, 25. lipnja 2009.), bio je američki pop glazbenik, čiji je kontroverzni osobni život bio dio pop kulture zadnje četvrtine 20. stoljeća.

Rođen je u brojnoj glazbenoj obitelji Jackson i sedmo je od od devetoro djece. Debitirao je na profesionalnoj glazbenoj sceni s jedanaest godina kao član sastava Jackson 5. Solo karijeru započeo je 1971. godine dok je još uvijek bio član sastava. U kasnijim godinama, u javnosti je često nazivan "Kraljem popa". Pet njegovih solo studijskih albuma jedni su od najprodavanijih glazbenih materijala na svijetu: Off the Wall (1979.), Thriller (1982.), Bad (1987.), Dangerous (1991.) i HIStory (1995.). Početkom osamdesetih godina dvadesetog stoljeća, postao je dominantna figura u popularnoj glazbi i prvi afroamerički zabavljač koji je stekao jaki publicitet na MTV-ju. Popularnost video spotova njegovih pjesama koji su prikazivani na MTV-ju kao što su "Beat It", "Billie Jean" i "Thriller" - poznati po transformaciji video spota u umjetničku formu i promidžbeni alat pomoglo je relativno mladoj televiziji stjecanje ugleda. Video spotovi pjesama kao što su "Black or White" i "Scream" produžili su Jacksonovu popularnost i tijekom devedesetih. Sa scenskim nastupima i video spotovima, Jackson je popularizirao veliki broj fizički kompliciranih plesačkih tehnika kao što su robot i moonwalk. Njegov svojstven glazbeni zvuk utjecao je na mnoge hip hop, pop i moderne ritam i blues izvođače.
Godine 1992. Jackson je dao intervju Oprah Winfrey koji je trajao 90 minuta. To je bio prvi njegov televizijski intervju od 1979. Pričao je o djetinjstvu i mučenju od strane njegovog oca; vjerovao je da je izgubio mnogo toga kao dijete pričajući kako često plače zbog toga. Odbacio je tvrdnje tabloida da je kupio kosti "Čovjeka slona" ili spavao u hiperbaričnoj komori. Izvođač je prvi put pričao o promjeni boje svoje kože govoreći da ima bolest zvanu vitiligo. Intervju je pratilo oko 90 milijuna Amerikanaca i tako je zauzeo četvrto mjesto na popisu najgledanijih neprofitnih programa u povijesti američkih televizija. Tako je započeta javna debata na temu vitiligo jer do tada je bio manje poznat. Album koji je izdao 1991. je ponovo objavljen i probio se među deset najboljih, više negoli izvorno izdanje.
U ljeto 1993. Jackson je optužen za seksualno maltretiranje trinaestogodišnjeg djeteta Jordana Chandlera od strane samog djeteta i njegovog oca Evana Chandlera. Tada se, logično, prijateljstvo između Jacksona i Chandlera prekinulo. U kasnijim Evanovim snimljenim razgovorima pojavljivale su se oprečne izjave oca u kojima je tvrdio:" ...ako prođe kroz ovo, dobit će veliko vrijeme i da nema šansi da će izgubiti." Dodao je i da će proći kroz sve da bi Jacksonova karijera bila gotova. Godinu kasnije su se sreli. Jordan je rekao svom ocu da je Jackson dodirivao njegov penis. Evan Chandler i Jackson, predstavljeni sa svojim pravnim timovima, započeli su neuspješne pregovore oko financijskog dogovora; inicirao ih je Evan a izvođač je dao nekoliko ponuda. Jordan Chandler je rekao psihijatru i kasnije policiji da ga je Jackson prisiljavao na ljubljenje, masturbaciju i oralni seks. Dječak je navodno dao niz detaljnih opisa spomenutog.

Službena je istraga počela. Ranč Neverland je pretražen, djeca koja su bila tamo i članovi obitelji demantirali su priče da je Jackson pedofil. Jacksonov imidž se dalje pogoršao kada ga je sestra La Toya Jackson optužila da je pedofil da bi taj stav kasnije opovrgla.Jackson je pristao na tjelesni pregled dogovoren na ranču. Istraga je vođena radi usporedbe tijela s opisom koju je dječak dao. Liječnici su izjavili da postoje velike sličnosti između opisanog i viđenog ali da podudarnosti nisu potpune.Jackson je davao emocionalne izjave na raznim događajima, govorio je da je nevin, kritzirao je kroz što je sve prošao kao i svlačenje na koje je morao pristati.

Dana 25. lipnja 2009. Jackson se srušio u svom domu, iznajmljenoj kući u Los Angelesu. Pokušaji oživljavanja njegovog osobnog liječnika bili su neuspješni, a hitna pomoć zaprimila je poziv u 12:22 po mjesnom vremenu i za 3 minute stigla do Jacksonove kuće, navodno nije disao i započeta je kardiopulmonalna reanimacija. Na putu do losangeleske bolnice (Ronald Reagan UCLA Medical Center) pokušali su ga reanimirati, ali je u bolnicu dovezen u komi. Napori za oživljavanje nastavili su se do 1:13 (20:13 UTC). Proglašen je mrtvim u 2:26 po mjesnom vremenu (21:26 UTC).

Dvosatna komemoracija održala se 7. srpnja 2009. u Staples Centeru u Los Angelesu. Nekoliko sati ranije obitelj se oprostila od Jacksona na groblju Forest Lawn Memorial Park na holywoodskim brežuljcima. Jacksonov pozlaćeni lijes vrijedan 25.000 dolara prevezen je automobilom do Staples Centra gdje je uz pjevanje gospel zbora "Soon and Very Soon" bio dovezen između pozornice i obitelji u prvom redu i mnogobrojnih obožavatelja. Komemoracija koju je režirao Kenny Ortega, dugogodišnji Jacksonov suradnik, prenosila se uživo u cijelom svijetu i gledalo ju je više od milijardu gledatelja.

Michael Jackson Pictures, Images and Photos





Dala sam si truda, i napravila Sims2 verziju Kralja Popa.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Izgled u igrici:

Image and video hosting by TinyPic

Download MJ (by KaYa)

Neka živi vječno u Sims2 svijetu.


E, i ako niste glasali NMM XY, možete glasati u prijašnjem postu.
A ako već jeste, hvala puno na glasu.

Post je objavljen 29.08.2009. u 17:24 sati.