Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babl

Marketing

neozbiljna policija

- revitalizirani post od 28.8.2009.











Gospođi Nedi stigao unuk iz Francuske. Nije ni raspakirao stvari iz kofera, a već je htio izaći van.

Što je toj mladeži danas? Samo bi van, u skitnju, kao proklete duše, umjesto da sjede kod kuće kao sav pristojan svijet.

Prvog dana rekao je da izlazi "samo na kratko", a vratio se u jedan iza ponoći! Što uopće traži vani, van kuće? Noću je na ulicama samo sumnjiv svijet i polusvijet, kriminalci... Drugog dana vratio se u dva iza ponoći. Trećeg dana u tri! Njega nema, a ona sjedi i brine se. Niti zna gdje je, ni s kim je, niti što radi.

I onda, svakog dana traži novaca. Sto, dvjesto, tristo kuna, sve potroši što mu daš. Da ga netko ne ucjenjuje?

Gospođa Neda nazove gospođu Slavicu. Satima su razgovarale telefonom, razmotrile situaciju sa svih strana. Njima TAKVA uzbuđenja nisu potrebna! Njima NIKAKVA uzbuđenja nisu potrebna!

Četvrtog dana nije ga bilo do pet! Da nije otet? Nešto mu se sigurno dogodilo!

U pet ujutro gospođa Neda nazove policiju.

– Sigurno je otet ili mu se nešto dogodilo! Možda ga je zgazio tramvaj!

– Koliko mu je godina? Dvadeset… A vama? A, devedeset…


Po glasu policajca osjetila je da on njezinu uzbunu ne shvaća ozbiljno.Uopće se nije uzrujao što je unuk nestao.

– Sto, dvjesto, tristo kuna? Ne brinite sigurno ga nitko ne ucjenjuje.

- Kriminalci! Kriminalci su posvuda! Čitate li vi novine?! I kako će on sam vani, u gradu koji ne pozna, a ima svega dvadeset godina?! – (Zapravo ima i dvadeset i dvije, ali to je svejedno. Još je dijete, tek je četiri godine punoljetan.)

– Ne brinite, sigurno ga nisu oteli kriminalci. Vratiti će se do osam. Biti će gladan, žedan i vrlo umoran. Jako će mu se spavati. Prespavat će nakon toga cijeli dan...

I tako je i bilo. Stigao je u osam ujutro gladan, žedan i vrlo umoran, ali očigledno i sasvim zadovoljan. Najeo se, napio, te pao u krevet i prespavao cijeli dan. Gospođi Nedi pao je veliki kamen sa srca kad se pojavio, ali je i dalje vrlo nezadovoljna kako su je policajci shvatili vrlo neozbiljno. Navečer – on hoće opet van! Kuda će opet van?! Ta bio je i jučer i prekjučer i zakjučer! Odlučila je javiti sinu da joj više ne šalje unuka, koliko god ga voli ili upravo zato, jer ona tolika uzbuđenja i brigu ne može izdržati.









Post je objavljen 17.08.2015. u 10:35 sati.