Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blagotvornarijec

Marketing


REZULTATI NOVOGA ROĐENJA


Image Hosted by ImageShack.us





Isus je rekao da se možemo ponovno roditi! Možemo iznova početi svoj život kako sme i molili. Možemo se osloboditi svoje prezrene i grešne naravi i započeti život kao nova osoba, kao čisto i smireno biće s koje je ispran sav grijeh.

Mnogi pokušavaju od svoga života stvoriti dobar, svet i pravedan život, ali nisu nanovo rođeni zato u svemu griješe. Zemaljski čovjek ne prima ono što dolazi od duha Božjega.
Kada se čovjek nanovo rodi skida sa sebe starog čovjeka.
Isus je rekao da ne pomaže čišćenje čaše izvana, ako ona i dalje ostane prljava iznutra. Trebamo se roditi nanovo odozgo.
Da bismo mogli živjeti životom kojeg nam je Bog namijenio, moramo posjedovati Božju narav.



ŠTO ČINI BOG?


Nanovo rođenje je u potpunosti djelo Svetoga Duha. Krist kroz svoga Svetoga Duha zauzima svoje mjesto u našem biću i tako smo za vječnost povezani s Bogom. To znači, ako smo nanovo rođeni, živjet ćemo tako dugo koliko će i Bog živjeti, jer odsad posjedujemo njegov život i tada će se dogoditi neke stvari.

Najprije će se prošiti naša vizija i shvaćanje. Bog je zapovjedio: „Neka iz tame zasvijetli svjetlo!“ On je zasvijetlio u našim srcima da osvijetli spoznaju slave Božje na licu Kristovu. Ono čime smo se prije izrugivali i smatrali ludošću, sada prihvaćamo vjerom. Naš se čitav duševni proces izmijenio. I kada je Bog postao središtem našeg bića, naš se „ego“ mora skinuti s prijestolja.


Nadalje, naše srce prolazi kroz revoluciju. Biblija kaže: „Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas. Izvadit ću iz tijela vaše srce kameno i dat ću vam srce od mesa!“ Naša je ljubav sada usmjerena na najbolje i najuzvišenije djelatnosti. Odbacujemo sve ono što je nisko i prljavo. Drugačije ocjenjujemo društvene prilike oko sebe. Naše srce kuca za one koji su u nevolji i neimaštini.

Nova narav koju smo primili od Boga, naklonjena je Njegovoj volji. Nastojimo uspostaviti zajedništvo s bližnjima i približiti se drugim kršćanima u crkvi. Volimo čitati Bibliju. Rado provodimo vrijeme u molitvi s Bogom. Naš je cjelokupan stav prema životu promijenjen. Možda je našim bićem nekoć vladao ponos, velike ambicije u životu, težnja za moći, visokim ciljevima i megalomanskim željama; sada se takovi stavovi počinju mijenjati.

Nanovo smo rođeni. Promijenila se naša cjelokupna narav, u Božjim smo očima opravdani, što znači da smo čisti, kao da nikada nismo sagriješili.

OPRAVDANJE je Božje djelo kojim On izjavljuje da je nekoć bezbožan čovjek postao savršen, opravdan, premda je još uvijek grešan, Bog nas tada prihvaća kao da nikad ranije nismo sagriješili.


Apostol Pavao postavlja pitanje i nalazi odgovor: „Tko će podići tužbu protiv izabranika Božjih? Bog koji ih opravdava?“

Postali smo Božje dijete. Član smo kraljevske obitelji. U našim žilama teče kraljevska krv. Dijete smo Kralja. U našem oku blista nova iskra, korak nam je postao živahniji, a na našem licu uvijek blista radostan smiješak. Čak i naši prijatelji primjećuju promjenu koja se dogodila u našem životu, jer nanovo smo rođeni, a znati ćemo da ga poznajemo ako vršimo Njegove Zapovijedi, a u našem srcu će se roditi nova ljubav prema drugima.


Image Hosted by ImageShack.us




Post je objavljen 27.08.2009. u 17:10 sati.