Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fsrtrsat

Marketing

Uređenje dnevnog boravka prihvatilišta

Image and video hosting by TinyPic

Uređenjem dnevnog boravka za beskućnike ovih se dana u jedinom riječkom skloništu za ljude bez krova nad glavom nastoji riješiti gorući problem nedostatka prostora u kojem će korisnici Prihvatilišta »Ruže sv. Franje« korisno moći provoditi vrijeme dok je preko dana prihvatilište zatvoreno. Naime, nakon povratka s ručka koji im se pruža u Kući utočišta »Sv. Vinko« sestara milosrdnica u Kresnikovoj ulici, zbog nedostatka volontera beskućnici se nemaju kamo skloniti do 19 sati, kada Prihvatilište ponovo otvara svoja vrata.
Posljednji je trenutak da se nešto učini jer dolaskom kišovitih i hladnijih dana nastaju novi problemi za beskućnike. Dok se još čeka na pomoć dobrih ljudi, uređenju 20-ak četvornih metara omalene prostorije prvi su pristupili korisnici Prihvatilišta, njih nekoliko, koji očekuju rješavanje dokumentacije i mogućnost zapošljavanja. Paralelno s tim, uređuju i prostorije Prihvatilišta koje se već koriste, ali u koje je prodrla vlaga.
Budući dnevni boravak prvenstveno će koristiti radno nesposobnim korisnicima, kojima je boravak u krugu prihvatilišta jedini životni prostor koji imaju, Najveći problem je taj što bi budući dnevni boravak u sklopu prihvatilišta, koje se nalazi u kompleksu crkve svetog Romualda i Svih svetih na Kozali, trebao biti smješten u trenutačno jako vlažnom prostoru, čije uređenje zahtijeva i mnogo novca. Riječka nadbiskupija, vlasnik prostora, koja mjesečno pomaže rad Prihvatilišta, obećala je djelom pomoći, dok se za ostatak mole svi oni koji u novcu ili građevinskom materijalu mogu dati svoj doprinos.

Post je objavljen 26.08.2009. u 13:50 sati.