Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 74. ) - SP juniora u vaterpolu-Šibenik 2009.

U šibenskom naselju Crnica, na uređenom otvorenom bazenu održava se značajna sportska manifestacija za Hrvatsku, SP juniora u vaterpolu.

Najstariji hrvatski grad na Jadranu domaćin je iznimno značajne sportske manifestacije za Hrvatsku, Svjetskog prvenstva juniora u vaterpolu, na kojem sudjeluje 19 ekipa iz čitavog svijeta.

" Sport ujedinjuje ljude. Sport stvara prijateljstva između ljudi. "

Danima su se Šibenčani pripremali za ovo prestižno natjecanje, u medijima su se pojavljivale razne spekulacije, kalkuliralo se s mogućim otkazom Šibeniku, međutim, sve to palo je vodu, naime, domaćini su uspjeli obaviti sjajan posao i pripremiti otvoreni bazen na Crnici tako da da bude više nego adekvatno sportsko borilište za najbolje juniore svijeta u vaterpolu. To govore i brojni pristigli gledatelji koji prate svoje reprezentacije iz šest kontinenata ( u Šibeniku ih je, prema slobodnoj procijeni oko 600-tinjak ).

15. Svjetsko juniorsko vaterpolsko prvenstvo, koje traje do 30. kolovoza dovelo je sve favorite ovog sporta na bazen u Crnici, ali i neke autsajdere u ovom sportu, na SP sudjeluju: Iran, Egipat, Portoriko, Uzbekistan, Slovačka, Brazil, Novi Zeland, Grčka, Italija, SAD, Španjolska, Kanda, Francuska, Australija. Prvenstvo se igra pod motom: " Sport ujedinjuje ljude. Sport stvara prijateljstva između ljudi. ".

U skupini B odigrana je utakmica dva potpuno neravnopravna suparnika, Italije i Uzbekistana, utakmica je završila ogromnih 28-1 u korist svjetskog vaterpolo diva, Italije, zemlje koja je nedavno bila domaćin SP u vaterpolu za seniore. Naime, dobri poznavatelji vaterpola vrlo dobro znaju kvalitativnu razliku između talijanskog vaterpola i egoztičnih Uzbekistanaca čiji je uspjeh bio i samo pojavljivanje na ovom Svjetskom prvenstvu, tako da više od počasnog pogotka se nije ni moglo napraviti.

Između ostaloga, Italija je i jedan od kandidata za odličja na ovom prvenstvu svijeta za juniore. U drugom dvoboju skupine B Brazil je nadigrao Novozelanđane i u utorak će protiv Uzbekistanaca tražiti plasman dalje, nakon viđenoga, realno je za očekivati kako će Brazilci u tome i uspjeti. Najvažniji i najzanimljiviji susret dana odigran je u skupini C. Naime, to je ujedno i jedina skupina koja ima četiri sastava, zbog odustajanja Meksika, u kojoj su tri izrazito jaka sastava - SAD, Srbija i Španjolska., u triler utakmici, Amerikanci su spretno i sretno došli do pobjede nad jakom Španjolskom ekipom. Ulaznice za ovaj sportski spektakl na Crnici prodaju se po cijeni od simboličnih dvadeset kuna.


FOTO ZAPIS:

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Post je objavljen 25.08.2009. u 10:47 sati.