Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirta9

Marketing

Priča o kuhinji, cirkonima i dva mobitela.

Image and video hosting by TinyPicMislila sam da je nije problem kupiti kuhinji. Teže je kupiti stan. A baš i nije tako. Već je prošlo nekoliko mjeseci otkako sam dobila ključeve svojih 55 kvadrata. I mislila sam to je to. I radosno pozivala prijatelje na proslavu useljenja a pri tome sam zaboravila kako sam komplicirana kod kupnje namještaja. Sjećam se koliko sam dugo kupovala tepih za sobu 100x120, na svaki bi se namrštila unatoč povoljnoj cijeni i kvaliteti ali jednostavno nije bilo ono nešto. A govorimo o običnom tepihu manjih dimenzija.

Kuhinja. Priča koja čini mi se još nije ni počela. Gotove kuhinje sa bijelom tehnikom mogu se kupiti za nekih 8000 kuna Nijedna kuhinja ne stane u moj kuhinjski prostor od 4,5 kvadrata. Neke sam očajnički pokušavala strpati ali ne ide. Kuhinja po mjeri košta dvostruko više uz manju plaću nego inače.
A dobro. Svako malo duboko udahnem jer znam da će biti dobro. Uzimam drvene bojice i crtam raspored elemenata. Zbog malog prostora i velikog prozora nema se što mnogo birati. Na žalost.
Bila sam danas u salonu namještaja i u trgovinama bijele tehnike. Imam svoj vlastiti usporedni cjenik pećnica, ploča za kuhanje, hladnjaka za gorenje, bosch, elektrolux.

Pokušavam doći do iznosa koliko će zapravo sve koštati. Dobila sam i 3D crtež projekta. Tiho sam vrisnula jer sam tek sada svjesna kako je to mali skučen prostor.
-Koliko? - pitam gledajući u nacrtanu kuhinju boje vanilije i trešnje.
-12 980 kuna. -
- A koliko je s popustom?- i pogledom smjeram prema plakatima o senzacionalnih 50% popusta.
- To je iznos s popustom.-

I opet gledam na malenu kuhinjicu i izračun u kojem sam tražila da mi stave najjeftinije materijale. U glavi računam na sve kuhinjske uređaje i kako se cijena na kraju penje iznad 20 000 kuna. I sve to za malenu kuhinju.

Šećem salonom s izloženim kuhinjama. Neke nape imaju LCD ekran za TV. I baš kada sam mislila da sam sve vidjela došla sam do velikog hladnjaka crne metalik boje sa trakom od baršuna po kojoj su posuti cirkoni. Mislim da sam rekla nešto kao: -Pih.- i otišla.

Dobra je vijest da sam našla honorarni posao preko ljeta. Već su me jutros zvali da dođem sljedeći tjedan. Čekala sam i drugi poziv da mi jave točno vrijeme.Imam dva mobitela. I kako je to zanimljivo oba su danas bila na izmaku baterije dok ja čekam važan poziv. Life is good. : )


Post je objavljen 21.08.2009. u 20:28 sati.