Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Još jedan časnik HRM-a u operaciji "ATALANTA"

Časnik Hrvatske ratne mornarice (HRM), poručnik fregate Ivo Musulin još je jedan časnik koji će sudjelovati u pomorskoj operaciji Europske unije "ATALANTA" u Adenskome zaljevu i somalskim vodama, i to na belgijskoj fregati "Louise Marie", gdje će ostati do kraja godine, priopćilo je jučer Ministarstvo obrane (MORH) na svojoj internetskoj stranici.

Osim poručnika fregate Musulina, pripadnika HRM-a od 1995., u operaciji "ATALANTA" od 10. kolovoza u Operativnom središtu operacije, čija je zadaća borba protiv somalskih gusara, je i kapetan korvete Antun Flegar, dodaje se.

Musulin je završio Pomorski fakultet u Splitu, smjer nautiku, Dočasničku i Časničku školu Učilišta Hrvatske ratne mornarice "Petar Krešimir IV." te temeljnu padobransku obuku u Središtu za obuku "Damir Tomljenović Gavran", a odlikovan je Spomenicom domovinske zahvalnosti.

Uoči odlaska u tu operaciju bio je raspoređen na dužnosti zamjenika zapovjednika voda protuminskih ronilaca flotile Hrvatske ratne mornarice, zapovijedao je lovcem mina "Korčula", a u međunarodnoj vojnoj vježbi "Noble Midas 08" sudjelovao je na NATO-ovim brodovima "Homburg" i "Rhein".

Post je objavljen 21.08.2009. u 13:33 sati.