Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Karate opet odbijen, a kickboxing još i dalje

U tijeku je sjednica Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta, koja se održava u Berlinu, danas i sutra, odnosno 13. i 14. kolovoza 2009.

I oni su svjesni da su njihove odluke i prijedlozi vrlo interesantni ne samo sportašima, već i svim ljubiteljima sporta, pa i mnogima drugima. Upravo stoga su odmah, juš u tijeku zasjedanja, izdali svoje priopćenje za tisak u kojem kažu:

... da su odlučivali koji novi sportovi će ući na Olimpijske igre. Kandidati su bili: softball, baseball, roller-skating, golf, karate, ragbi i squash. I donijeli su odluku, odnosno prijedlog za kongres - na Olimpijadi 2016. godine, još ne znamo gdje, predlažu da se uvrste: golf i ragbi.

Na žalost, karate je već 3. puta izgubio trku u samom finalu. Šteta za sve karateke, šteta za sve nas iz borilačkih sportova.

Još nije donešena konačna odluka, tu će odluku donijeti na Olimpijskom kongresu koji će se održati u Kopenhagenu 1. i 2. listopada 2009. Osim toga, odlučiti će i o domaćinu igara 2016. godine, a kandidati su Rio de Janeiro, Čikago, Tokio i Madrid.

A gdje je u svemu tome kickboxing?

Još i dalje!

Jer očito nije važno tim sportskim bogovima koliko je neki sport razvijen i raširen u svijetu, koliko mladih trenira taj sport, koliko taj sport razvija čovjeka i utječe na razvoj. Ne, samo je važno koliko je taj sport televizičan ili koliko je jak lobi koji ga gura.

Šteta.

Ali, što sad? Gubiti nadu? Ne! Naša nada, odnosno nada svih borilačkih sportova su Svjetske igre borilačkih sportova odnosno Olimpijada borilačkih sportova. Prve igre će se održati iduće godine u Pekingu, od 28. kolovoza do 4. rujna. O svemu tome malo više u jednom od sljedećih postova.

PS. Evo i dodatka, potpune informacije radi:

Izvršni odbor MOK-a donio je nama iz borilačkih sportova još jednu zanimljivu odluku: na Olimpijskim igrama u Londonu uvršten je ženski boks i to s 3 težinske kategorije: -51, -60 i -70, dok će muške težinske kategorije s 11 biti smanjene na 10. Koja se ukida, još nisam uspio pronaći.


Eto.








Post je objavljen 13.08.2009. u 17:10 sati.