Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matejuska

Marketing

Žene i ne- žene

Eto na, povirila sam na blog bijesne domaćice i pukla me inspiracija na istu temu.

Čitam ja tako te opise žena koje su se "snašle" u životu i paralelno mi glavom prolaze prisjećanja na neke druge žene koje poznajem, ili kojih sam sama svojevremeno možda bila dio.

Odrastamo, još uvijek, uz mame koje nas uvjeravaju u svoj pojam "ženskosti" i "ženstvenosti", a koji, rezimirano, tvrdi da ti nema sriće u životu ako nisi kakva-takva spretna kućanica, znači domaćica-kuharica-požrtvovna majka-držačica četiri zida i tantele-mantele svašta nešto-žena.

Nasuprot dakle ženama koje su nikakve kućanice, koje su rastrošne, sebične (kakogod tko tumačio ovaj pojam), lepršave i koje posjeduju zadivljujuću "lakoću postojanja" u svom ženskom pojavnom obliku, postoje i te neke žene koje su, naivne, povjerovale u naputke svojih mama, baka i prabaka, te sve tradicionalne kriterije "dobre" žene ispunjavale savjesno i doslovno.

Poznajem hrpu takvih žena, dakle, i , gledano u postocima, 90% njih su nesretne i nezadovoljne u svojim vezama&brakovima. Njihovi partneri i muževi uglavnom, najedeni njihovom predobro skuhanom hranom, oprani i opeglani kako bog i društvo zapovidaju, svoje "poslovne sastanke" i slobodno vrijeme najčešće provode sa nekim drugim, manje spretnim, i manje vrijednim i požrtvovnim primjercima ženskog roda.

Možebitno zato jer kućanski poslovi i uloga vječne žrtve ubijaju svaki seksipil u ženi. Možebitno zato, što muškarci, ponekad, ili možda često, više vole žene koje se ponašaju kao muškarci. (pederi jedni hehe). Npr., moj bivši hazbnd je jaaako vodio računa o tome kako i što ja kuham, kako se brinem o kući, i nikada, ali nikada nisam uspjela dosegnuti vrhove njegovih zahtjevnih kriterija niti kao kućanica, niti kao majka, niti kao žena. A prije udaje mama me je sveee naučila, kuham bogovski (majkemimile), i bila sam jako, jako požrtvovna.

Nakon rastave, moj bivši čouk se oženijo sa ženom koja (doslovno) nije znala pofrigat ni dva jaja na oko, a o kućanskim aktivnostima da i ne govorim. Upoznala sam tu ženu, i skroz mi je simpa, ali sam bila zbunjena: kako to da se onaj perfekcionista i zahtjevni dalmatinski muškarčina oženijo sa ženom koja ne zna ni uključit špaker, a kamoli šta skuhat na njemu? headbang

Neko vrijeme poslije razvoda sam ogorčeno, svakome tko me htio slušat, hihi, pričala o svojoj žrtvi i dobroti, i trebalo mi je neko vrijeme dok sam shvatila da uloga žrtve ima svoje privilegije, i da "žrtva" često ima svoj interes, ništa manje "pokvaren" od interesa onih žena koje se udaju "za novce", za slavu, i za moć. Hoću reći, svi imamo neke svoje svjesne, ili podsvjesne razloge i motive, a također, stvari su rijetko onakve kakvima se čine. Možda je jedna Lambaša samo duboko nesretna žena, koja konstantnom eksponiranošću iživljava neke svoje frustracije, manjak pažnje iz djetinjstva, ili tako nešto. Ona, i žene njenog "profila", moraju odraditi svoje lekcije, isto kao i one neke druge žene, koje ih zgranuto posmatraju i ne razumiju njihovo ponašanje. Svi smo taaako krvavi ispod kože, jel'te. Osim toga, Lambaša je eksponirana, i svi mogu zaključiti i vidjeti kako je ona u biti bešćutna i sponzoruša, kao. A koliko žena, i muškaraca, pristaju na svašta iz ništa manje pragmatičnih razloga? Samo što nisu eksponirani i žive mirne i tihe građanske živote.

Kakve su žene koje se ponašaju kao muškarci? To su žene koje zadovoljavaju svoje potrebe (ne ulazim u "ispravnost" i "moralnost" istih) bez obzira na to što će netko misliti o tome, to su žene koje biraju, žene "lovci", one koje prvenstveno misle na svoju udobnost i nije im ni na kraj pameti žrtvovati se u ime nekakvih tamo ideala kao što su ljubav i štatigajaznam. To su žene pragmatičnog uma, istog onakvog uma koji neke muškarce (čast iznimkama) natjera da se ožene spretnim kućanicama i tako si osiguraju tehničku logistiku (pranje, kuhanje, čišćenje, odgajanje djece, peglanje), naravno, također vođeni savjetima svojih mama, baka i prabaka. Kada im ta i takva žena izgubi svaki čar, oni sebi potraže one druge žene, slične njima samima. Dakle, svi zadovoljni. One lakomislene, lakopostojeće i prpošne žene dobiju svoje sponzore, one požrtvovne žene dobiju onu dozu frustracije koja uredno hrani njihov mazohizam i moralnost, a muškarci dobiju i ženu za kuću, i ženu za...van kuće cerek

Za sve ostalo, tu je MasterCard. nut


Post je objavljen 12.08.2009. u 13:52 sati.