Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sportski-zaljubljenik

Marketing

Novo vodstvo Hajduka: Najviše se ipak očekuje od Igora Štimca!

Joško Svaguša predsjednik Uprave, Kerum predsjednik Nadzornog odbora, Igor Štimac zadužen za struku i Vinko Ljubičić, čovjek koji će upravljati Hajdukovim financijama, ljudi su koji bi, nakon tektonskih potresa na Poljudu zadnjih dana, trebali smiriti situaciju i krenuti u veliku bitku za vraćanje Hajduka na stare staze slave.

Četverac je to koji bi u vrlo kratkom roku morao poduzeti oštre mjere i donijeti nekoliko teških odluka. Prvo pitanje koje im je na dnevnom redu je pitanje trenera. Nakon što su ga u splitskoj bolnici u zadnji tren vratili među žive nakon velikih problema sa srcem, Ivica Kalinić sasvim sigurno neće moći voditi bijele. Kao najozbiljniji kandidati za klupu su Elvis Scoria, Zoran Vulić i Ivan Katalinić. Iako su mišljenja podijenjena, navijači najviše priželjkuju Zorana Vulića premda glasna šaputanja s Poljuda govore kako je Scoria najvjerojatniji nasljednik Ivice Kalinića.

Drugo, Hajduk je, što su pokazale ove zadnje utakmice, limitirana momčad koja je stvarana bez posebne ideje i stručne analize. Od obrane koja je troma i ne baš sigurna do napada gdje Hajduk odlaskom Kalinića nema pravu alternativu. Sve su to stvari, uz pogrešne trenerove taktičke zamisli, koje Hajduk mora što prije riješiti.

Iako se može čuti raznih komentara, navijači bijelih na kraju možda najviše očekuju od Igora Štimca koji će preuzeti brigu oko struke, a to je najvažniji dio potreban za uspjeh momčadi. Dugo već Hajduk ima problema na tom području i sada je, čini se, došlo vrijeme da se neke stvari promijene. Potrebna je agresivna politika oživljavanja omladinskog pogona kao najvažnijeg dijela politike kluba s Poljuda. To je, a povijest je pokazala, presudan faktor u stvaranju jakog Hajduka. Zadnjih godina bijeli su redovito ostajali bez kvalitetnog kadra iz omladinske škole i taj je problem rješavan dovođenjem kvalitetom upitnih igrača iz vani. Rezultat toga i te politike, valjda je svima poznat.

No, popravljanje situacije u omladinskom pogonu samo je jedan od poteza koje moraju napraviti Svaguša, Štimac i ostali. Sada je više nego ikada potrebna potpora navijača jer, budite sigurni, uspjeh neće doći preko noći. Dolazak ove četvorke neće srediti stvari u nekoliko dana, naprotiv, stanje na Poljudu je takvo da će možda proći i dulje vrijeme dok se majstor s mora barem podigne na noge.


Post je objavljen 08.08.2009. u 17:24 sati.