Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 67 ) - Thompson pobjedio usprkos pozivu Severini

Kao i zadnjih godina, malo mjesto nedaleko Drniša poprište je središnje, pučke proslave Dana domovinske zahvalnosti, 100.000 Hrvata.

Kao i posljednjih nekoliko godina središnja, pučka svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti održana je u malom mjestu Dalmatinske Zagore, petnaestak kilometara udaljenom od Drniša, rodnom mjestu najpopularnijeg hrvatskog glazbenika, Marka Perkovića Thompsona, koji je ujedno i organizator ove manifestacije, Čavoglavama.

Kroz Knin, preko „ NDH „ do Čavoglava


No prije toga, brojne braniteljske udruge, kao i branitelji koji su u osobnom aranžmanu putovali prema Čavoglavama poklonili su se Zvonimirovom gradu, Kninu, koji je na današnji dan prije 14 godina oslobođen višegodišnje okupacije. Dio branitelja revoltiran ponašanjem aktualne vlasti, pogotovo marifetlucima aktualnog šefa države, umjesto da se pridruže kninskom mimohodu te svečanom postrojavanju na stadionu, demonstrativno je krenuo put Čavoglava. Bacivši posljednji pogled na grad sa legendarne kninske tvrđave, na kojoj se danas zavijorio, prvi puta nakon 14 godina, orginalni hrvatski barjak, koji je postavljen odmah po ulasku hrvatske vojske u oslobođeni Knin. Put do Čavoglava, s obzirom da su ljetne vrućine malo izgubile na intenzitetu, te na vjetar koji je na trenutke puhao popriličnom žestinom, nije bio pretjerano zahtjevan ( treba reći kako se dio branitelja ultimativno želio osvježiti u bistrim vodama rijeke Cetine ).

Veliki broj ljudi, branitelja, slio se danas u Knin, međutim, ono što se događalo u Čavoglavama, usprkos nešto kasnijem dolasku, doista predstavlja vrhunac, te se teško može usporediti sa bilo čime. Rijeke automobila, slijevale su se u doslovno paralizirano mjesto podno Svilaje, organizator ove velebne proslave, Marko Perković Thompson, došao je nešto ranije ( oko 16. 30 sati ), već tradicionalno sa kolegama bikerima, njih nekoliko stotina dovezlo se u Čavoglave, mnogi od njih bili su i na nedavnom zagrebačkom koncertu popularnog glazbenika koji je do neslućenih visina afirmirao ovo mjestu u samom srcu dalmatinskog krša, Dalmatinske Zagore. Ako ste pretpostavljali kako je glavna tema svih razgovora u Čavoglavima bila 14. obljetnica Oluje, prevarili ste se, najviše pozornosti posvećeno je novim akrobacijama aktualnog šega države, koji je svojim egzibicijama osramotio sam sebe i donekle pokvario središnju feštu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu, kada je odbio doći na misu za Domovinu, što je skandalozno i van svake mjere neopravdano ponašanje jednog čovjeka koji je očito u poznim godinama totalno „ pobenavio „.

No, ako već nije stigao do crkve, ipak je imao određeno snoviđenje, i opet mu se ukazala NDH, čak i danas, 5. 08., kada smo slavili blagdan svih hrvatskih branitelja, predsjednik je osjetio potrebu za osobnim razračunavanjem, ako mu je to bio gušt, neka mu je, sa srećom, s obzirom na skorašnju mirovinu. Ipak, vjerujemo kako je to predsjednik učinio u dobroj namjeri, isto tako je, sasvim sigurno, u dobroj namjeri zaboravio baciti pogled prema obližnjem Jadranskom moru, na čijoj obali je jedan ratni zločinac, nikada osuđen, ali zato od naroda prokazan, Ante Jurjević Baja, u maniri vrsnog " antifašiste " donio " slobodu " napaćenoj Dalmaciji, bilo je to čak i prije samog sloma " Mesićeve NDH ". Kako smo rekli, predsjednik je i ovaj puta uspio zasjeniti obljetnicu jednog briljantnog događaja, opet je postigao da se priča samo o njemu i njegovim „ marifetlucima „. Stoga ne čudi pogrdno skandiranje Thmpsonovih fanova aktualnom predsjedniku, kao i istarskom tribunu, Damiru Kajinu.

Proslava protekla bez spornog znakovlja


Zajedno sa svojim prijateljima ( Od poznatih iz javnoga života Čavoglave su pohodili dr. Josip Jurčević, nezavisni kandidat za Predsjednika RH, dr. Miroslav Tuđman, te biskupi šibenski msg. Ante Ivas, te varaždinski msg. Josip Mrzljak. ), Thompson je samo usputno dobacio kako Čavoglave nisu konkurencija Kninu, usprkos kninskoj gradonačelnici Josipi Rimac, dodavši da bi on osobno volio da se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježava u svim srcima , svih ljudi. Treba spomenuti kako je gradonačelnica Knina pokušala konkurirati Thompsonu ( Pjevač Marko Perković pohodio je svečanost u Kninu, gdje se susreo s obožavateljima i slikao s članovima Hvidre ispred panoa Ante Gotovine. ), pozivom Severini, inače poznatoj po tome što u posljednje vrijeme brojnim skandalima ruši sve vrijednosti koje konzervativni dio Hrvatske baštini, između ostaloga nastupila je zajedno sa udovicom pokojnog ratnog zločinca, Željka Ražnatovića Arkana na nekom derneku ( svadbi ) u susjednoj Crnoj Gori, te pogotovo svojim skandaloznim izjavama za srpske medije kojima blati Hrvatsku. Usprkos svemu, cijelo poslijepodne ispred crkve Hrvatskih mučenika, čiju je izgradnju najvećim dijelom financirao sam pjevač, bilo je kao u košnici, predstavilo se mnoštvo folklornih skupina, kršni momci u odorama povijesnih hrvatskih postrojbi defilirali su ovim krajem, sporna obilježja, „ neprimjereno „ znakovlje, uz najbolju volju nije bilo moguće pronaći.

Brojni Thompsonovi prijatelji boravili su ove praznične večeri, u malim Čavoglavama, Vanna, Mate Bulić, Dražen Zečić, Mladen Grdović, Joško Jeličić, Franjo Arapović - bivši košarkaš, mjestu koje je na dan proslave bilo jedno od najnapučenijih mjesta u Hrvatskoj. Nakratko na pozornici se pojavio i Zvonko Bušić, hrvatski emigrant koji je bio dugo vremena zatočenik američkih zatvora zbog otmice zrakoplova. Kao i uvijek do sada, uz vatromet koncert se nastavio duboko u noć.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Post je objavljen 06.08.2009. u 14:57 sati.