Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidas

Marketing

Podravka nema sredstava za platiti sezonskog radnika!? Agent Dekre vjerski fanatik!? Otkaz usred najveće sezone!

Nakon šoka koji mi je priredio Getro točno za novu godinu, evo i novog od agencije Dekra i Podravke.

Dakle nakon što sam se oporavio od otkaza kojeg sam zajedno s još 200tinjak radnica i radnika Getroa dobio za novu godinu povodom uvođenja nove brutalne kapitalističke sistematizacije kojoj je za cilj bilo dati masovne otkaze a preostalim djelatnicima smanjiti plaće, nekima čak i za dvostruko, počeo sam tražiti novi posao. Nažalost neke ponude sam morao i odbiti, npr. nisam mogao doći na razgovor za Lidl jer sam nažalost već prihvatio ponudu od Dekre/Podravke.
Kažem nažalost zato jer sam sada npr. mogao raditi u Lidlu, a ovako sam trenutno ponovo nezaposlen a što je najgore ne znam ni zašto i kako. Zbog toga što neki neodgovorni mulac ima vezu ili samo zato što je došlo do nekakve pogreške u Podravci ili zato što Podravka nema sredstava za platiti jednog sezonca još mjesec, dva???

Naime, u 4. mjesecu dobio sam poziv od Dekre, agencije za privremeno zapošljavanje, da su u HZZu naišli na moj životopis i da li sam zainteresiran za posao u skladištu Podravke. Nazvala me simpatična ženska osoba iz Splita, B.B., došla u Zadar, vidjela da sam motiviran i da imam ozbiljan i profesionalan pristup zaposlenju te smo vrlo brzo potpisali ugovor. Rekla je da Podravci treba djelatnik do sredine 9og mjeseca, da bih dakle trebao raditi 5 mjeseci, no da su ugovori na 2.5 + 2.5 mjeseci. Prvih 2.5 mjeseci je uredno odrađeno, no onda dolazi novi zaposlenik Dekre u Zadru, Ž.B., koji kaže da je novi u tom poslu, te mi umjesto novih 2.5 mj. ugovor produži na mjesec dana, do 31. 7. Zatim me nazove zadnji dan ugovora, 31.7. i umjesto očekivanog produženja ugovora na sljedećih mjesec dana obavjesti me da je dobio mail od Podravke da im više ne trebaju 2 radnika nego 1 te da mi Podravka neće produžiti ugovor a produžit će kolegi koji je došao poslije mene. Kolega P. ima tek 19 godina, svaki dan na posao dolazi mamuran, nekoliko puta razbijen od sudara, te se hvali sa svojim pijančevanjima do ranih jutarnjih sati. Osim što zna i zaspati na poslu također se usudi i kritizirati mene zbog toga što - RADIM! Smetalo mu je što radim nešto bez da mi šef kaže jer onda kao, ako šef vidi da radim ja morat će raditi i on. Rad mu očito pada teško, ali zato se na radnom mjestu ne ustručava ukrasti nekoliko kroasana. Dakle djelatniku takvog profila se produžuje ugovor a djelatniku koji uredno radi sve što mu se kaže, radi odgovorno i ono što bi trebao raditi i bez da mu se kaže, ne puši, ne pije, ne krade, ne kasni i ne zaspe na radnom mjestu, njemu se ne produži ugovor koji bi se po svakoj logici trebao produžiti i još mu se to kaže tek zadnji dan ugovora.
Koliko sam uspio saznati na ovu odluku nije utjecao ni moj "poslodavac" Dekra, ni moji šefovi i kolege iz skladišta Podravke u Zadru, već uprava ili administracija Podravke koja nema pojma ni tko sam ja ni tko je kolega P. već nas samo vidi kao brojke kojih se treba riješiti. Navodno nemaju sredstava za plaćanje pa im više ne trebaju 2 sezonca u Zadru nego samo 1, a zašto baš ja a ne mnogo neodgovorniji kolega, zato jer su greškom umjesto do kraja 9og upisali do kraja 6og, pa čak ispada da nisam trebao raditi ni 7. mjesec.
Ili kolega P. ima debelu vezu, ili je došlo do pogreške zamjene broja 6 i 9, ili jedna firma kao što je Podravka nema novca da isplati još jednu bijednu plaćicu od 3000 kn barem do kraja ovog mjeseca usred najveće sezone i prodaje??? E JEBO LUD ZBUNJENOG! bang

Osim toga što sam neočekivano ostao bez posla usred najveće sezone, kako li će tek biti na jesen, još moram imati i posla s poslodavcem koji mi vrati neispunjenu radnu knjižicu, zaboravio je upisati podatke koliko sam radio i staviti pečat, ali mi zato bez pardona uvali nekakvu molitvu krunice gospi Gaudalupskoj koja je rodila sina Juana Diega! headbang

Za kraj vidjeh uživo Željka Mavrovića kako maršira zajedno sa onom bezveznom strankom HSS.

Zbog prometnog kolapsa po gradu ovih dana ćete autobus umjesto predviđenih najviše 20 minuta čekati oko 60 minuta. Nekoliko satnica će biti potpuno preskočeno pa će vam se odjednom pojaviti 3 autobusa u isto vrijeme.

Za kraj jedna svijetlija točka; u nedilju 9.8. u providurovoj vam bude koncert francuskog benda socijalne tematike The Joke, u organizaciji udruge Z,V.U.K thumbup


Le monde bouge (JOKE feat.Djmawi)
Uploaded by ptimote. - Explore more music videos.


Post je objavljen 04.08.2009. u 16:58 sati.