Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fvkmlnovosti

Marketing

NA ILINJE DRUGO NATJECANJE KONJSKIH VATROGASNIH ŠPRICA

Image Hosted by ImageShack.us

Vrijedni vatrogasci DVD-a Velike Črešnjevice predvođeni zapovjednikom Nevenom Milanovićem, povodom blagdana Svetog Ilije, u nedjelju 19. 7. 2009. organizirali su drugo natjecanje starom vatrogasnom špricom sa konjskom zapregom bez konja, u Velikoj Črešnjevici. Učesnike natjecanja i brojne posjetitelje prvi je pozdravio Mijo Pavelko, zvani Mikeš, glumac Virovitičkog kazališta, voditelj natjecanja. U zanimljivom stilu, objasnio je uvjete i način natjecanja, postrojenim vatrogasnim ekipama. Natjecanje je organizirano u dvije kategorije. Prva je rušenje mete na signalnom uređaju, naguravanje košarkaške lopte mlazom vode po drvenoj lojtri i rušenje devet meta na stalku. Druga kategorija je mjerenje vremena na otvaranju boca i ispijanju dva decilitra tekućine. Natjeću se ekipe tko će prije, tko će brže otvoriti boce i popiti. Vremena obiju disciplina se zbrajaju i. Pobjednici su oni koji zadatke obave u najkraćem vremenu. Pozdravio je goste: dožupana Zdravka Dijakovića, načelnika općine Pitomače Željka Grgačića, župnika župe Pitomačke vlč. Ivicu Puškadiju, Milana Majetića predsjednika i zapovjednika VZ Virovitičko-podravske županije, Franju Viljevca, Željka Palkovića predsjednika DVD-a Velike Črešnjevice, predsjednika VZO Pitomača i zamjenika predsjednika VZ VPŽ. Domaćin Željko Palković predsjednik DVD-a Velike Črešnjevice, pozdravio je goste, voditelja i vatrogasne ekipe, učesnike natjecanja na staroj vatrogasnoj šprici, izrađenoj 1937. godine, vlasništvo domaćina. Zahvalio se vatrogascima što su došli u malo selo s velikim vatrogasnim srcem. Milan Majetić predsjednik VZŽ VP u svoje i ime županijskog zapovjednika Franje Viljevca pohvalio je vatrogasce Velike Črešnjevice, jer nisu zaboravili svoje korijene i nastavljaju tradiciju.
Image Hosted by ImageShack.us

Pohvalama se pridružio dožupan Zdravko Dijaković. Župnik vlč. Ivica Puškadija na dan slavljenja Svetog Ilije gromovnika zaželio je lijepo vrijeme i dobar uspjeh natjecateljima. Željko Grgačić načelnik općine Pitomača je pozdravio natjecatelje i goste, zaželio nastavak i tradiciju natjecanju, sretno Ilinje i otvorio natjecanje. Pokaznu vježbu izvela je ekipa iz susjedne Koprivničko-Križevačke županije, gosti iz DVD Virja. Burno i veselo izredali su se svi natjecatelji. Suci sa položenim državnim sudačkim ispitima su bili Josip Nemet zapovjednik DVD Turnašice i voditelj mladeži VZ VPŽ i Zdravko Fras, zapovjednik DVD Kladara i zapovjednik VZO Pitomača. Posebno natjecala se ženska ekipa DVD Turnašice. Na kraju natjecanja, van konkurencije, ekipu su činili: Zdravko Dijaković dožupan, Milan Majetić predsjednik VZ VPŽ, Željko Grgačić načelnik općine Pitomača, Mirko Pavleković predsjednik Vijeća općine Pitomača, Ivica Puškadija, župnik, suci Zdravko Fras i Josip Nemet, Dražen Rengel Željko Palković i direktor šumarije. Sudile su Štefica Baruškin, vatrogaskinja od 1987., profesionalna vatrogaskinja PTS Virja i Sandra Nemet dočasnica I klase iz DVD-a Turnašica.
Image Hosted by ImageShack.us
Rezultat je bio, svi politi vodom. Slijedilo je proglašenje pobjednika. Svi natjecatelji su bili najbolji ovim redom: DVD Otrovanec 10. DVD Kladare 9. DVD Sedlarica 8. DVD Velika Črešnjevica 7. DVD Dinjevac 6. DVD Stari Gradac 5. DVD Pitomača 4. DVD Virje 3. DVD Turnašica 2. i DVD Vukosavljevica l. Jedina ženska ekipa DVD Turnašica osvojila je 1. mjesto. Svi su primili diplome, a osvajači prva tri mjesta i pehare. Cjelokupni pobjednik DVD Vukosavljevica uz diplomu i pehar ponio je i prijelazni pehar. Diplome su primili i svi sponzori natjecanja. Vatrogasci pobjedničkog DVD Vukosavljevice ozareni titulom najboljih pored stare šprice sa diplomom i peharima, usput pograbili su i sa zadovoljstvom okupali svojeg zapovjednika u punom bazenu vode pored vatrogasne šprice. Slika nije najuspjelija, a zapovjednik nije pristao na ponavljanje. Sve je završilo u veselom tonu na zajedničkoj večeri, druženju i vatrogasnoj zabavi do ranih jutarnjih sati.
Barica Mihoković


Post je objavljen 04.08.2009. u 09:40 sati.