Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/petrablogingusa

Marketing

Malo pomalo

Dragi moji, evo mene nakon poduzeg vremena..

Nista previse novoga,moram priznati. Posao, posao,posao. I dalje one smjene 9.30-18.30, petak i subota slobodno. Trudim se sto vise iskoristavati te slobodne dane na setanja i razgledavanja pošto se odlazak doma opako i preb rzo priblizava. Nazalost, ja necu biti medju onim sretnicima koji ce moci jos malo putovati nakon radne sezone jer obaveze u Europi cekaju.

Pred dva vikenda smo se Niksa,Igor (Istrijani) uputili u setnju do Golden Gate Bridgea,ali nas vrijeme i nije bas posluzilo.Naime, u San Franciscu sunce (da,da,za ne vjerovati s obzirom da je zadnja dva tjedna dosta shity vrijeme kod nas, a sto smo se vise priblizavali mostu maglustina ko iz horor filma. strasno, most nisi mogao vidjeti s 20 metara udaljenosti.
Stanje ispred nas, na putu prema mostu.



I sunce iza nas nad San Franciscom:



Ispod mosta:



I na mostu- ko bi reko!



Posto sam ja taj dan forsirala da se ode na plazu, uputili se na Baker Beach..a tamo nas opet docekala maglustina, iako smo se nadali da je takvo stanje samo oko mosta.

Nes ti plaze:



U subotu se Igor i ja uputili opet u setnju, malo viseturistickom putanjom, jela neko smece od racica zaliveno octom, tako da je vecina uspjela zavrsiti u smecu. Savjet: ne jedite nista na Fishermansu ako se nadjete u SF. Prvo skupo je, a drugo nije dobro.Trece previse ,ali zaista previse ljudi tokom vikenda.
Navecer izlazak... Niksa, o Niksa.. Pio neku kemiju zvano Joose-NIKADA nemojte to piti. Crne rupe u memoriji su neugodna posljedica toga. Drugi dan mu se prepricavalo sta je radio vani. Od djeljenja asshole konobarima vani , do zajebavanja taksista jer je on jednostavno htio popricati sa svojim frendom ili rodjakom u centrali.. ?!?!?! Covjek nas je skoro pustio na pol puta doma.. Za sve one koji ne znaju, klubovi/kafici u Americi rade do 2. Zadnja runda se okrece oko 1.40, zapravo imate srece ako vam tada posluze cugu vani. Niksi nisu, pa se malo zakacio s njima, legao preko sanka, treptao, smijuljio se, molio, preklinjao za jos dvije pive.. na kraju je zavrsilo na dijeljenju raznoraznih "komplimenata".... Kaos se nastavio doma i drugi dan sa konkretnim mamurlukom. Mislim da zeleno, crno, plave, ljubicaste ogromne sljivurine na trbuhu i kuku govore dovoljno. Dakle, ne piti Joose.

S nedjeljom ponovno zapoceo radni tjedan. Moram priznati da otkako radim vrijeme prebrzo leti, pocnem s nedjeljom i vec je cetvrtak.
No ovom proteklom vikendu sam se jako veselila.. Daniela iz Bakersfielda, u blizini LA, sam upoznala u Londonu u 2.mjesecu. I eto ovaj vikend je on dolazio kod tete u SF. Zabavno, uvijek upznas nove ljude na putovanjima, nadas se da ces ih ponovno sresti, ali se svi ti kontakti nekako izjalove nakon nekog vremena.. ali,eto mi se sastali i bas sam se veselila radi toga! u petak se nasli u gradu, malo zujali po Chinatownu, jeli, doslovno cijeli dan jeli... njami
Navecer se spakirala i osla kod njegove tete u Oakland.. Zavojitom cestom prema sumi dosli do kuce koja je preogromna.. Njegovi tetak i teta su blago receno milijunasi, bili vlasnici banke itd. Kuca preko 1500 kvadrata, 4 gostinjske sobe, neke sa svojom privatnom dnevnom sobom, plazme svuda po kuci, klavir, posebna soba s igrama,videoigrama, biljarom, masinom za kokice sa svim mogucim preljevima, ogromnim sankom itd... imala svoj "sobicak".. strasno nesto.

Subota ujutro!!!! i odlazak u Napa Valley! yes

Napa Valley je pravi enološki raj za sve ljubitelje dobrog vina. Udaljena je oko sat i pol sjeveroistočno od San Francisca. Dolina se proteze na izmedju 50 i 60 kilometara i loze na sve strane. party To je i definitivno najpoznatija destinacija i izvor najboljih američkih vina. Vina mozete kusati kod vinara na njihovim privatnim vlasnistvima u podrumima ili vilama-neka besplatno, neka uz nadoplatu. Cijene variraju od 10 dolara za kusanje 3 vina, 25 za 4... Naravno sva moguca vina mozete nakon kusanja i kupiti. Cijene su raznolike- od 7 dolara po boci do PUNO. wink
Tamo mozete naci vina od crnog pinota, chardonnaya, cabernet sauvignona, muškata... Cijene zemljista su ekstremno visoka, a pocetna cijena hektara zemlje je oko milijun dolara. Jedna od dolina je ugostila mnoge poznate zvijezde i predsjednike-a kazu da je Bush bio i je cesti posjetioc... Cijene nocenja nisu ispod 400 dolara na noc, da ne govorimo o cijenama hrane u restoranima. Dobra stvar je ako imate tu srecu i zaposle vas u jednom od restorana gdje se svakodnevno dizu napojnice od cca 1000-2000 dolara. pjeva
Medju poznatim vinarima je i Hrvat Grgic, do kojeg nazalost taj dan nismo stigli, ali se nadam da cemo otici slijedeci
put. Da, definitivno se nadam jos jednom posjetu jer mi se jako svidjelo.











Vidjet cemo kamo ce nas slobodna subota odvesti.

Do slijedeceg vikenda!


P.S. Karta za koncert i avion kupljene za Kings of Leon! Juhuuuuuu! 22.8. u LA-u!




Post je objavljen 30.07.2009. u 07:05 sati.