Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Dawn of the Dead (2004)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 4,5 / 5 thumbup
Više o filmu: Imdb.com
Video

Bolničarka, policajac, mladi bračni par, trgovac i ostali preživjeli u svjetskoj kugi koja producira agresivne zombije bore se za život u Midwesternovom šoping centru.

Image Hosted by ImageShack.us


George A. Romero je poznat po svojim zombijima i svojim filmovima ...of the Dead, pa imamo zoru, dan, noć, zemlju i dnevnik živih mrtvaca. Ovo je također, kao i Night of the Living Dead (1990) remake od istoimenog horrora iz pradavne 1978. godine. No, jedna razlika postoji između zombija u ovom filmu i ostalim Romerovim. Ovi zombiji trče. I k'o za ku***, to bi bila jedina mana ovog rimejka. No, ako bi izostavili tu po meni bitnu stvar: film je čisto remAke-djelo.

Image Hosted by ImageShack.us


Ovaj film zapravo ima sve što svaki horror mora imati: atmosferičnu radnju, napetost, atmosferične glumce, dobar scenarij i zanimljiv tok priče. Kažem, jedina mala pogreška kod mladog redatelja Zacka Snydera jest ta što zombiji dobivaju adrenalin i odjednom trče kao i oni zaraženi ljudi iz 28 Days Later. No, kako bilo, Zack Snyder je napravio točno ono što se od njega nije očekivalo: napravio je gotovo nemoguće, odnosno uspio je modernizirati stari horror iz 70-tih, podigao je dinamičnost filma, uveo par novih situacija i uveo je kvalitetne glumce od kojih su poznatiji Ving Rhames, Mekhi Phifer i Sarah Polley.

Image Hosted by ImageShack.us


Kada sve spojimo u jedno da se zaključiti kako je Snyderov remake odličnog horrora zapravo još jedan odličan horror. Isto tako ovaj remake je i zasluženo smatran najboljim horror remakeom 21. stoljeća. Istina da ima dobrih, ali nijedan nije mogao dostići kvalitetu i dostojnost originalnosti svojoj prvoj verziji kako je ovaj film to uspio. Strašno sam zadovoljan. Zato dajem odličan.

Post je objavljen 07.11.2009. u 14:00 sati.