Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Kickboxing večer s okusom vanilije

U nedjelju 26. srpnja u prekrasnoj splitskoj večeri na poljudskim bazenima održana je večernja kickboxing priredba "Vanila Fight". Oko 1000 gledatelja koji su se natiskali na terasi popularnog "Vanila" kluba, generalnog pokrovitelja ove lijepe kickboxing priredbe, imalo je priliku vidjeti ukupno 11 borba, pretežito mladih članova Kickboxing kluba "Mornar" iz Splita kojima su se suprostavili gosti iz Livna, Mostara, Sarajeva, Imotskog, Vrgorca, Bedekovčine, Benkovca i Čapljine.

Sama priredba imala je osnovni cilj pokazati mlade potencijale, prvenstveno kickboxing kluba "Mornar", provjeriti spremnost boraca za njihov nastup na Europskom juniorskom i Svjetskom seniorskom kickboxing prvenstvima koja će se održati u drugom dijelu godine.

Prikazano je 11 odličnih borba spremnih boraca i borkinja, prikazano je puno znanja i odlične tehnike i u svakom slučaju, publika je otišla zadovoljna nakon ugodne večeri. A među publikom smo vidjeli i gradonačelnika Splita g. Željka Keruma i sina mu Joška-Joku, pa legendu hrvatskog borilačkog sporta g. Petra Mijića sa suprugom Goranom, a s njima u društvu i g. Anto Nobilo. Jednu od nagrada dodijelila je i poznata gimnastičarka Tina Erceg. Bio je tu i predsjednik HKBS-a prof. Predrag Znaor, izbornik za low kick Jozo Čikotić, a iz splitskog saveza sportova gđa. Deni Borozan i g. Ante Prižmić, kao i mnogi drugi ljubitelji kickboxinga.

Sve u svemu, glavni i izvršni organizator - g. Stipan Jurišić, inače direktor kickboxing reprezentacija, na kraju je bio vrlo zadovoljan i s priredbom, i s odzivom publike i gostiju, pa je već sada za iduću godinu najavio sličnu priredbu, ali s atraktivnijom scenografijom - ring na bazenu i naravno, više gledatelja.

Same borbe, kao što je već rečeno, bile su odlične i zanimljive u svakom pogledu. Nisu imale pretenzije prikazati neka velika imena, neke velike svjetske klase, kao što to već godinama uspješno radi Marko Žaja, ali imale su za cilj pokazati tu kickboxing mladost koja dolazi i koja će vrlo brzo osvajati značajne rezultate na europskoj i svjetskoj kickboxing sceni i zasigurno konkurirati za fight card u Spaladium areni.

Osim 11 kickboxing borba publika je imala prilike vidjeti plesni nastup "Talent Studia M" sa Brača, predstavio se državni prvak u glazbenim formama Toni Majstorović iz KBK "Lotus" iz Splita s odličnom izvedbom forme s nunčakama, a Vedran Bađun iz Omiša sa svojim timom prikazao je tradicionalnu brazilsku borilačku vještinu capoeiru, a izvedbu svojih performera sam je popratio izvedbom na berimbau, specifičnom muzičkom instrumentu.

Evo i rezultata održanih borba:

KBK MORNAR: GOSTI:

1. -67 kg - IVAN BULJAN - MATE VUJČIĆ, Vrgorac, HR - 3:0
2. -71 kg - DUJE MARKOV - MIRKO PRAVDIĆ, Livno, BiH - 3:0 KO 3.r.
3. -75 kg - IVAN SUNARA - ANTE ZUJIĆ, Imotski, HR - 3:0 KO 3.r.

1. -81 kg - IVAN TABAK - VIDAK MRVALJ, Mostar, BiH - 3:0

2. - 65 kg - LANA JEŠIĆ - MARIJA OŽAKOVIĆ, Benkovac, HR - 3:0

3. -75 kg - VJEKOSLAV PERIŠIĆ - ALIJA TUCAK, Sarajevo, BiH - 2:1

4. +70 kg - ANA BAJIĆ - EDITA LEŠNIK, Čapljina, BiH - 3:0

5. +91 kg - ZVONIMIR ČIKOTIĆ - ANER KARAHODŽIĆ, Livno, BiH - 3:0

6. -70 kg - HELENA JURIŠIĆ - ANA MARIJA MARŠIĆ, Imotski, HR - 3:0 Disq 3.r.

7. -75 kg - ŽELJAN JEŠIĆ - OGNJEN LEDINŠČAK, Bedekovčina, HR - 3:0

8. -71 kg - SANJIN POL VRGOČ - NIKOLA MATIĆ, Čapljina, BiH - 3:0



Proglašeni najboljima (s lijeva) - najbolji tehničar: Sanjin Pol Vrgoč, najbolja borkinja: Ana Bajić, najbolja tehničarka: Lana Ješić, najbolji borac: Željan Ješić u društvu s predsjednikom HKBS-a Predragom Znaorom (lijevo)



Zadovoljni "Mornari"



Post je objavljen 27.07.2009. u 23:59 sati.