Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kira1102

Marketing

ZLOSTAVLJANJE ŽENA

Mislim da je prošli tjedan u „Normalnom životu“ bila tema zlostavljanje žena u obitelji. Malo sam se kasno uključila u emisiju, ali čula sam jednu priču o zlostavljanoj ženi. Imala je troje djece i bila je u braku koji joj nije bio sjajan, naime kao i mnoge, trepjela je ponižavanja, udarce,.... unatoč svemu, ostala je u braku sve dok joj najmlađe dijete nije reklo: „Pa dobro mama, hoćeš li se ti već rastati?“ Tu je priča završila, nadam se samo da je poslušala pametno dijete i rastala se. Ako ti muževi zbilja tako postupaju sa ženama, zlostavljaju ih i fizički i psihički, ako su te žene nezaposlene, ako nemaju kamo otići, ako se okolina (policija i poneke udruge) oglušuju na njihove molbe, onda im zbilja nije lako. Kako otići i kamo? I to još ako imate dijete. Tim ženama jedan dan znači preživjeti. U emisiju se javio jedan otac iz inozemstva koji je rakao da njegova kćer trpi zlostavljanje, ali on ju ne podržava u ideji o razvodu i priječi ju u tome.???????????????????????
U filmu „Metastaze“, lik Krpa kojega glumi Rene Bitorajac tuče svoju ženu udarajući vratima u njenu glavu dok ona leži na podu. Kako je do toga došlo? Rekla mu je da nije mogla skuhati ručak jer je hladnjak prazan, a on joj nije ostavio novac za trgovinu. Ni za kruh nije imala, ona može umrijeti pored takvog muža. U romanu „Zauvijek“ , C. Anderson, glavnoj je junakinji muž stavljao pauke pod odjeću i na krevet, govorio joj da njegovi psi vrijede više od nje.
To nisu samo priče. Ovoga trenutka toliko žena na svijetu plače, stavlja puder na masnice, smišlja novo opravdanje (jer stepenice i prozori više ne pale), moli Boga da se on nikad ne vrati kući. Ovoga trenutka, toliko djece trpi razne oblike zlostavljanja, a njihove mame to znaju.

Jednom sam čula ovu izreku: "Čovjek je jedini mužjak koji tuče svoju ženku."

Post je objavljen 26.07.2009. u 11:16 sati.