Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/branitelj

Marketing

Odlučimo o sebi sami, nismo bez mogućnosti !

I da stvari budu potpuno jasne, na ovo područje ljudske prirode nitko nema monopol, te da određuje i postavlja pravila. Ovo nije pitanje vjere, religije, politike ili ideologije bilo koje vrste, to je pitanje čovjekove prirode same. Dijete-čovjek nije objekt, predmet nečijeg prava ili manipulacije, ono je subjekt za sebe. To što nam tako zdušno nude branitelji ljudskih, ženskih, dječjih prava, upravo je suprotno pravu osobe same, suprotno je dostojanstvu i žene i djeteta. Manipulacija ljudskim zamecima, pobačaji (najnovija teza ne postavlja granicu kada je to moguće izvršiti), teror farmaceutske industrije, najočitiji su primjeri negiranja prava na koje se pozivaju ti tzv. zaštitnici.

Demografska politika je alibi za ponuđeni model, kako se to kaže „Medicinski potpomognute oplodnje“, a pravo na abortus, kako se to nosi sa opcijama demografske politike. Zagovaranje, ipak više od jednog djeteta po obitelji je zadiranje u ženska prava, gdje je tu Demografska politika. I napokon, medicina, kakve veze medicina ima sa ovim, medicina valjda ima svrhu da nekoga ili nešto izliječi, učini zdravim, olakša patnje. U ovom slučaju medicina je samo tehnički servis u izvršavanju nečijih sebičnih interesa, jer iza ovakvog pozivanja na pravo roditeljstva stoji samo sebični interes roditeljstva kao fikcije vlastitog ispunjenja. Medicina ovdje ne liječi ništa, neplodna osoba je i dalje neplodna, samo sa jednim moralnom i etičkom dvojbom više.

Brak, majčinstvo, roditeljstvo, se nebi doživljavalo kao teret kada bi društvo ženi i majci vratilo ulogu koju ima po svojoj prirodi, po onom ženskom dijelu imenice čovjek. Svijest i smisao prave uloge koju žena ima, ranjena je sa terorom profita, feminizma, industrije zabave i svega onoga što je ženi oduzelo njezin ponos žene i majke. Jeli to znači sputavanje žene, zatvarenje u njena četiri zida i sličnih prigovora, koji se iz ovoga izvode. Ima li ona izbora ?, jeli joj netko ponudio izbor između uloge domaćice, supruge i majke i k tome zaposlene žene sa karijerom, kakve ankete imamo na ovu temu, tko zastupa, koliki dio ženske populacije. Mnogi jednostrani stavovi, nameću se, kao jedini ispravni i podržani medijskim terorom, postaju dio javnog mišljenja, opće prihvaćenog samorazumljivog ponašanja, a s time i zakona koji reguliraju pitanja obitelji te ostala srodna pitanja.



Post je objavljen 24.07.2009. u 21:26 sati.