Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

A još mi skidaju postotke sa plaće ...

Gips i štake

Evo , konačno sam se izvukao iz gipsa i štaka. Nije to tako dugo ni bilo , kako ljudi znaju biti i u gipsu i na štakama , ali opet meni je puno i dosta. Sad već lijepo mogu hodati i bez jedne štake. 'Skinuo' sam se sa bolovanja i odoh na godišnji
…bar prvi dio …
Prije nešto više od mjesec dana 'presjeklo' me koljeno ' – puče ligament. Zatezao me već par tjedana prije ; nisam pazio kod silaska sa stepenice ; žurio , opteretio tu nogu u okretu i – cap ! Kao da me sjekira udarila ! Ispade mi i mobitel i sve što sam imao u ruci i padoh dolje na zemlju ( sva sreća majčica zemljica je bila blizu da me prigrli ). Isti dan odem sa posuđenim štakama na snimanje ultrazvukom ,kod već dobro mi znanog liječnika sportske medicine , i , da , slika je jasna - stradao je vanjski ligament. Ne vidi se točno u kojem je stanju nutarnji , treba ići na MR , ali vanjski je kvrcnuo ! Ujutro na Traumi su mi stavili gips , malo ozbiljniju longetu . Dobro da mi je lega posudio štake , ne znam kako bi se kretao ta prva dva dana ( kasnije sam vidio da se mogu kupiti takve štake za par stotina kuna ). Tjedan dana mirovanja i imobilizacije kod kuće. Jedino što sam trebao ići na kontrole i tražiti načina kako doći do famoznog MR-a . Snimanje magnetskom rezonancijom kod privatnika dođe oko 2000 kuna . s tom lovom, odmah ste na redu . U javnoj ustanovi čekate tri mjeseca , a tada je već prekasno . Preko veze , ubrzam to čekanje i dobih za desetak dana snimak. Doktori se mudro složiše da ipak neće trebati operacija i da je križni , nutarnji , ligament samo istegnut. Participacija za taj snimak ( nisam imao dopunsko osiguranje - koje sam sad uplatio i plaćam 130 kn mjesečno ) me koštala 400 kn. Skinuli mi gips i ostavili samo na dvije štake i u elastičnom zavoju ( Svaku uputnicu su mi naplatili 25 kn) . Rehabilitacijska terapija kod privatnika 700 kn . Kod njega je i onaj prvi pregled sa ultrazvukom bio 250 kn . Svaki dan sam , skoro , dvaput išao na bazene na vježbe u vodi ( sreća da je ljeto i da je Kopika besplatna ), i evo od prije neki dan lagano mogu i bez jedne štake.
Pomalo sam se zaljubio u te štake. ( Čak sam i longetu nosio kući , da mi se nađe, možda još zatreba … ) Lagane aluminijske štake , sa mogućnošću brzog podešavanja duljine . Vidio sam i koliko su važne one kosine na ulaznim vratima zgrada , predviđene za invalide ( bome bio sam to mjesec dana ) , i kako stepenice , kad nema lifta , mogu biti velika prepreka. ' …Zdrav bolesnom , ne vjeruje …' Zbog bolovanja će naravno i plaća biti manja . Cijeli taj 'show' me je koštao oko 3000 kn. ( I još sam dobro prošao ; bez teškog gipsa i operacije - 'sreća i Bog ' ! )Ne pitajte me da li idem na more !


Post je objavljen 23.07.2009. u 17:01 sati.