Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sportski-zaljubljenik

Marketing

Poruka Jurčiću: Novinari samo prenose da Dinamo igra - loše!

Nesumnjivo, bio je igrač kojem je svaki trener u momčadi kojoj je pripadao vjerovao. Stari trenerski lisac, Miroslav Blažević ni u snu nije mogao zamisliti početnu jedanaestoricu Vatrenih na SP 1998. u Francuskoj bez Krune Jurčića. Uvijek je igrao više nego korektno i zapaženo. Nakon što je završio svoju uspješnu karijeru, neko je vrijeme bio trener hrvatskih prvoligaša, a onda mu je Zdravko Mamić povjerio i više nego osjetljivu i tešku funkciju trenera Dinama. Taj Mamićev potez, nakon nekoliko promjena trenera u Maksmiru, naišao je na opće odobravanje svih navijača Dinama, novinara, gotovo pa cjelokupne hrvatske sportske javnosti.

Jurčić je Mamiću povjerenje vratio osvajanjem dvostruke krune, oporavljeni Hajduk dva je puta najvećem rivalu morao gledati u leđa. Sve je bilo idilično do trenutka kada su neki novinari počeli kritizirati Jurčića i način na koji Dinamo igra. Umjesto da kritiku prihvati i nastavi s još mukotrpnijim radom, Jurčić se u više navrata okomio na novinare koji su, prema njegovim riječima, kočnica razvoja Dinama i njegove igre!? Bilo bi žalosno da nije smiješno, jer svatko tko je barem malo upoznat u nogometni svijet zna da novinar ne može previše utjecati na igru nekog kluba. To što je pritisak, istina zaslugom i novinara, veći u Dinamu nego što je to primjerice u Lokomotivi prirodna je stvar. Dinamo je višestruki prvak i osvajač Kupa Hrvatske i normalno je očekivati da klub iz Maksimira svaku sezonu igra pravi, gledljiv nogomet.

Zadnji izravan napad Jurčića prema predstavnicima sedme sile dogodio se nakon pobjede protiv Pjunika u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka kada je trener Dinama optužio novinare za izazivanje negativnih tenzija u Maksmiru i čega sve ne. Osobno, za Jurčića gajim posebne simpatije, uvijek su mi bili dragi igrači poput njega, veliki radnici koji su za momčad i dobar rezultat spremni pretrčati i do 15 kilometara. Ali, s nekim njegovim istupima ne mogu se složiti i kako vrijeme prolazi sve više počinje u nekim stvarima sličiti na svog gazdu, sveprisutnog Zdravka Mamića. Kruno, odustani na vrijeme od takvog načina komuniciranja. Ne treba ti to... Gledaj sebe i rezultat momčadi jer, na kraju, to je jedini presudan faktor. A navijač Dinama već dugo sanja jedan san...

Post je objavljen 23.07.2009. u 12:57 sati.