Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/blendinblogled

Marketing

LATINA ZA FIKUSA!

Dok prosječni hrvatski birač sa suzom u oku i ganut dočekuje odluke svoje tankoćutne premijerke te mu za praćenje službenih kandidatura za smještaj u vilu na Pantovčaku ostaje tek rezignacija, tajne službe ovih dana bilježe snažnu seizmičku aktivnost, koju se povezuje s nadolazećom predsjedničkom kampanjom. Naime, kako neslužbeno doznajemo, složna balkanska podzemna obitelj odabrala je svog kandidata.
Nije bilo nikakvih dvojbi, sve su naše podružnice (narko, duhan, nafta i ostale, op.ur.) bile jednoglasne u izboru – Latina za fikusa! – povjerio je našem lakonogom reporteru nepouzdani izvor, inače blizak s jednim našim još nezauzdanim ministrom, s kojim se po potrebi čuje i po 15-ak puta dnevno.Ova na prvi pogled neobična odluka ipak ima svoje objašnjenje, čiju zdravo-seljačku logiku može razumjeti svaki, pa i najsitniji kriminalac: 1) Latin je zabadalo; 2) predsjednik RH je fikus; 1) + 2) = 3) bolje da je Latin fikus nego da je zabadalo. Tu se može primijeniti i ona suvremena hrvatska mudrost – ako ne možeš smijeniti, a ti unaprijedi!

Ostatak ekskluzivnog intervjua donosimo u cijelosti:

- Što vaša band… pardon, organizacija dobiva s time? – pita Đuro češući se po bradi, odnosno po nedostatku iste.
- Prednosti bi bile višestruke – otkriva izvor, kojemu naš reporter samo za živu glavu smije otkriti identitet. – Prvo, ne bi bilo više te Ćirilice. Drugo, stalno bi nam bio na oku. Treće, ovaj… - najednom mu topli osmijeh ozari lice – mogli bismo svi skupa biti prijatelji na fejsu.
- Dobro, a kako se pripremate? Mislim, što radite?
- Pa, znaš da smo mi organizirani – reče ponosno ovaj. – ...eto, jedni su upućeni na ubrzane tečajeve fejsa, drugi su se razletjeli tražeći utjecajne, a ucjenjive osobe, treći, pak, u matičnim uredima proučavaju umrlice... zatim, jednu grupu smo ubacili među potencijalne biračke odbore, a oni s visokom građanskom sviješću – naglašava zadnje tri riječi cereći se – volontiraju u GONG-u…. a neki samo rade već to što i inače rade – namignu. – Tipso ili Čarli? – pita iznenada Đuru, jer se sve ovo odvija među policama samoposluživanja.
- Ne znam, ne perem veš – kaže ovaj zbunjeno. – Zar se ne bojite da će se ove vaše prijev… pardon, aktivnosti razotkriti i sankcionirati?
- Neće – uvjereno će ovaj, pa nadoda prijeteći tiho: - ako pobijedimo.
- Samo još jedno pitanje. Ovaj… a.. – uzmuca se Đuro – a zašto vi ovo meni sve govorite, pa vi znate da ću ja ovo objaviti, tko zna što će…
Nije niti uspio dovršiti svoju prosto-mucavu rečenicu kada ga je prekinuo gromoglasni smijeh.
- Ee, glup li si – cereka se ovaj sad nekako dobrodušno - pa koja će ti budala u to sve povjerovati?!Post je objavljen 22.07.2009. u 20:20 sati.