Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Vukelić i Lucić održali sastanak sa zapovjednikom zračnih snaga SAD-a u Europi

Ministar obrane Republike Hrvatske Branko Vukelić i načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Josip Lucić sastali su se u utorak u Zagrebu sa zapovjednikom zračnih snaga Sjedinjenih Američkih Država u Europi generalom zbora Rogerom A. Bradyjem.



Ministar Vukelić tom je prigodom zahvalio generalu Bradyju na potpori koju su Sjedinjene Američke Države pružile u provedbi reformi u OSRH i na ulasku Hrvatske u NATO, ali također i na iznimno kvalitetnoj suradnji dviju zemalja na području obrane, priopćeno je iz MORH-a.

Vukelić je posebno istaknuo i zahvalio se na potpori koju američka strana pruža hrvatskim snagama u misiji ISAF u koju se Vukelić i sam imao prilike uvjeriti prilikom nedavnog obilaska pripadnika 13. hrvatskog kontigenta u Kabulu i Mazar e Sharifu.

General Brady čestitao je Hrvatskoj na ulasku u NATO istaknuvši kako je Hrvatska nova članica, ali se njezin doprinos NATO-u i suradnja s tom organizacijom bilježi već dulji niz godina.

Također se zahvalio na doprinosu OSRH u Misiji ISAF istaknuvši kako je ulazak Hrvatske u NATO kako za Hrvatsku, važan i za NATO, a dosadašnja dobra suradnja nastavit će se i ubuduće, ali i na nižim razinama unutar oružanih snaga.

Osim s ministrom Vukelićem te načelnikom GS OSRH generalom Lucićem, general Brady sastao se tijekom ponedjeljka na Plesu sa zapovjednikom HRZ-a i PZO-a general bojnikom Vladom Bagarićem, dok će se tijekom današnjeg dana sastati na vojnom poligonu Slunj i sa zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske general pukovnikom Mladenom Kruljcem.

Post je objavljen 22.07.2009. u 09:39 sati.