Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

Liječenje Haloterapijom - slana terapija u slanoj sobi


Image and video hosting by TinyPic

U prošlom postu najavili smo da Anja odlazi na tretman liječenja Haloterapijom (slana terapija u slanoj sobi).
S tretmanom je Anja počela prošlu srijedu i trajat će cc 15 do 20 dana.
Što je to zapravo Haloterapija?
Haloterapija ili terapija solju postala je popularna u 19 stoljeću.
1843. poljski liječnik F. Bochkowski bio je prvi koji je pretpostavio da zrak zasićen česticama soli djeluje terapeutski i to vrlo snažno. On je zapazio da rudari u rudnicima soli ne obolijevaju od plućnih bolesti. Na temelju tog zapažanja njegov nasljednik M. Poljakowski ustanovio je prvo tzv. Spa kliničko lječilište za plućne bolesnike u Veličkoj u blizini Krakowa, koje i danas djeluje.
Danas je spelo-terapija naširoko poznata kao efikasna kurativna metoda. Ima nekoliko zemalja koje imaju speleo-terapeutske klinike na bazi prirodnih spilja (pod zemljom) kao što je Austrija, Poljska, Rumunjska, Armenija, Kirgistan, Rusija, Zakarpatski region, Ukrajina, Bjelorusija. Sve te klinike primjenjuju u terapiji plućnih bolesti zrak spilje zasićen česticama kamene soli.
Primjenom današnje razvijene tehnologije suhi aerosol stvara se pomoću posebnog generatora tzv. halogeneratora koji ga upuhuje u slanu sobu. Tretman respiratornih i kožnih bolesti, te alergija u slanoj sobi nazvan je haloterapija (od grčke riječi: halo = sol ) ili terapija solju.

Početkom svibnja ove godine u Zagrebu Hribarov prilaz 6-a otvoren je Studio za poboljšanje zdravlja Haloterapija Haloterapija – Slana soba.
Terapija solju je boravak u posebno napravljenoj sobi (zidovi i pod su potpuno prekriveni solju) a specijalni halogenerator dodatno raspršuje čestice aerosola.
Haloterapija je potpuno prirodna metoda koja se zasniva na udisanju mikročestica prirodne kamene soli (NaCl). Učinkovita je, ugodna i bez štetnih nuspojava, a nema nikakvih interakcija s lijekovima. Haloterapija učinkovito djeluje kod peludnog rinitisa, astme, dugoročne upale gornjih dišnih putova, kronične respiratorne bolesti, kronične upale grla,umora,stresa, angine, bronhitisa, viroze s čestim infekcijama….
U slanoj sobi stvara se jedan predivan ugođaj mora i spilja uz opuštajuće zvukove, prigušena svijetla i udobne ležajeve.
Prostorije su potpuno obložene solju (zidovi, strop i pod) a zrak je zasićen raspršenim i suhim česticama kamene soli.
U Studiju se nalaze dvije prostorije, jedna za odrasle osobe a druga za djecu.
Dječja prostorija u koju Anja odlazi opremljena je malim toboganom, kanticama, lopaticama i ostalim priborom za plažu tako da se uz opuštajuću muziku vjerno preslikava morski ugođaj s plaže.
Kako je koncentracija mikročestica znatno veća u ovim prostorijama nego na moru, jedan tretman Slane sobe u trajanju od cc 50 minuta zamjenjuje 5 dana provedenih na moru.
Cijena jednog tretmana za djecu u trajanju od 20 minuta iznosi 50,00 kuna i u tu cijenu je uračunata i pratnja jednog roditelja, dok cijena za odrasle osobe iznosi 100,00 kuna u tretmanu od 40 minuta.
Najbolje tretmane i učinkovitost postiže ako se ide 12 do 25 puta zaredom i onda se dobiva puni efekt i bilo bi dobro to ponavljati 2 puta godišnje iako naravno sve ovisi individualno od osobe do osobe pa se tretman može i više puta godišnje ponoviti.
Više o samom liječenju Haloterapijom te gdje se nalazi i kako kontaktirati možete saznati na Internet stranicama http://www.slana-soba.com .

Evo jedan kratki slide Anjinog boravka u Slanoj sobi :



Anja danas odlazi na peti tretman od predviđenih 15 do 20. O nekom velikom učinku još ne možemo govoriti jer ipak treba proći određeni broj tretmana kako bi se vidio pravi efekt no ono što smo primijetili kod Anje da nam nema više onako pooštren šum disanja i grubih hropaca,naravno sekreta još ima više u gornjim dišnim putovima kojeg ipak možemo uz drenažni prsluk i aspiriranje očistiti,ono što svi znamo ništa se ne može preko noći već i ovo je puno za Anju,i da spomenemo slana soba podiže imunitet koji je kod Anje uslijed čestih uzimanja antibiotika dosta narušen.

Za sam kraj današnjeg posta, htjeli bi se ovim putem od srca zahvaliti gospodični Jeleni i njezinoj obitelji koja je Anji darovala kompletan BESPLATAN tretman liječenja Haloterapijom.

Eto, nadamo se da smo Vam ovim postom malo pomogli o spoznaji liječenja Haloterapijom a nas zanima što Vi mislite i kako Vam se čini ova vrst liječenja?

Do novog posta i novog javljanja sve vas pozdravlja wave i veliku pusu kiss ostavlja ekipa male Anje.







Post je objavljen 20.07.2009. u 08:00 sati.