Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tedica

Marketing

Sretan mi rođendan!

Proljetno sunce
kiša il zima
uvijek nas na tim
stazama ima

Tu već i vrapci
poznaju naaas
pjevaju s nama
krava i pas.

Dobro jutro, preko polja
ili brijegom, kud' nas volja
srce pozna svaki kuuuut.

Dobro jutro, dobri maju
dobro jutro, rodni kraju,
tisuću i prvi put.




Eto, meni proljeće u glavi i u zrelu jesen. Da, jutros me probudila ova pjesma u jukebox glavi, što mogu, pjevam je cijeli dan, a čak je i Ba sa mnom pjevala nasred Tkalčićeve.




Aha, sretna mi nova godinaaaaaaaaaaaaaaa! Draga ja, sretan mi 33. rođendan! Želim samoj sebi sve najbolje na svijetu, puno zdravlja, veselja, ljubavi i što manje briga!




Nedavno sam dobila jedan fora čejn letr, mislim da se zove zahvalnost, u kojemu se ljudi na neortodoksan način zahvaljuju na ovome ili onome. Nažalost, godine čine svoje, ngh, ngh, pa sam zaboravila o čemu se točno radi ali sam zapamtila poantu: trebam biti zahvalna na svakom trenutku života, na svakoj sekundi u kojoj sam živa i zdrava i sposobna raditi se, veseliti, pa čak i ljutiti.




Trebam biti zahvalna i na prolivenim potocima suza (jučer sam se ponovno rasplakala kao dijete jer sam shvatila da mi po prvi puta u životu Baka neće čestitati rođendan), ali čak i te suze koje sam prolila za bakom znače da sam bila blagoslovljena s takvom bakom za kojom ću plakati čitavoga života.




Zahvalna sam i na svakoj svađi s roditeljima i bližnjima jer sam turbo sretnica koja ima roditelje, korijene, dom, nekoga tko je voli i želi i nekoga za koga se vrijedi žrtvovati i živjeti.




Zahvalna sam i na suzama od brige za jednu prijateljicu koja ovih dana ide „pod nož“, ne kozmetički ko u seriji nego na operaciju pravu, jer te suze znače da je toliko volim da me strah i pomisliti da ona može imati nekih problema ili bolesti.




Zahvalna sam i na svim svađama u kojima sam sudjelovala u proteklih godinu dana jer to znači da sam živa i zdrava (doduše i dovoljno glupa) da se trošim na gluposti. Ista stvar na poslu, zahvalna sam da su me neki toliko živcirali jer je to znak da imam posao, nisam na ulici, ne kopam po kontejnerima i ne prosim.




I tako kad mislim od proteklih godinu dana mogla bih nabrojati hrpu stvari koje su negativne i kojih bolje da nije bilo, ali jebga, dogodile su se, i sretna sam zbog svega jer sam zaista blagoslovljena sretnica koja je živa i zdrava, ima predivan život i nadam se da će tako i ostati.




Sretan rođendan i nova godina samoj sebi!



Post je objavljen 18.10.2008. u 13:26 sati.