Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

Mario Novak - ubojica??

Nikako ne mogu doći k sebi ova dva dana.

Mario Novak je kolega fotograf i čovjek koji je prekjučer stajao nebrojeno puta uz mene i fotkao. Čak smo izmjenili i nekoliko rečenica i šala, makar se uopće nismo poznavali niti družili.


Čim je jučer objavljeno da se radi o terencu s američkim oznakama, odmah sam posumnjala tko bi to mogao biti, a kada je objavljeno ime nije bilo sumnje jel to taj Mario Novak. Čovjek je radio izvrsne fotke panorama i krajolika. To naravno baš nema veze s onim što je učinio.

Baš mi je teško. Cijeli se dan zbrkano osjećam. Imaš respekt prema radu oba čovjeka.

Što je Novaku pobogu bilo u glavi tu večer? Zadnje što sam ga vidjela je kad smo fotkali Santanu i popilično bih sigurna mogla reći da taj čovjek nije imao baš alkohola u sebi, ako uopće išta. Fotografi moraju imati mirnu ruku.
Ako se uspio ubiti od alkohola za sat i pol koliko je još vremena bilo do sata kada se desila nesreća, onda je majstor.
Ja se nadam da je bio mrtav pijan, jer mi se čini težim za prihvatiti da je bio mrtav trijezan.

S druge strane koliko sam kasnije saznala, Glavan je bio bliže ovom prvom. Istina će ionako ubrzo izaći na vidjelo, ali ne bih se iznenadila da se ispostavi da je netko glavinjao po mračnoj cesti bez nogostupa (gdje se nesreća dogodila), a netko drugi nije pazio na cestu, mislio da je pogodio veću životinju (kada jednom prođeš ne zaustavljajući se u retrovizoru na mračnoj cesti nema šanse da vidiš što si pogodio) i nastavio dalje nadajući se da nije bilo ništa važno.
Ako sam u pravu Ford kojeg je imao Novak je otprilke snage i metala jačine manjeg kamiona jer se za američko tržište rade duplo jači auti od onih ovdje, provjereno - ja sam to isprobala s istim modelom u Australiji jer se za ta dva tržišta rade uglavnom isti auti.
Kad takav terenac lupi kengura od skoro dva metra, to je otprilike to.

Koja hipotetska konstrukcija zar ne? S tim da bizoni i kenguri ne skakuću i jure varaždinskim cestama poslije Radar festivala...

Još sam jučer ujutro u prošlom postu rekla da je idiot onaj koji je pregazio Glavana i pobjegao. I jest.
I ubio ga je na taj način. I to je točno.
Ali, mi još uvijek ne znamo pod kojim se okolnostima to zbilo i iako je neoprostivi čin 2 - bježanje, točnije ne zaustavljanje na mjestu sudara, čin br. 1 nije baš posve jasan.

Ali je isto tako neoprostivo da pojedini mediji cijelu priču objašnjavaju kao "...ubio ga terencem pa pobjegao..." što upućuje da je ovo bilo ubojstvo s predumišljajem. Mislim da je svima jasno da se radi o nesreći a ne planiranom ubojstvu.

Meni je odvratno da ovako jeftino neki novinari piskaraju, a urednici stavljaju bombastične naslove o slučaju pogibije novinara koji je bio sve samo ne takav površan novinar.



Post je objavljen 14.07.2009. u 23:16 sati.