Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Ko to kaže da se ne radi?

Eto, neki dan nam tajnik na naše e-mail adrese pošalje poziv za natjecanje u Brčkom uz popratnu napomenu da su smanjene aktivnosti, a evo nam se danas javlja predsjednik, također putem e-maila, kojom prilikom svekolikom članstvu objavljuje da je pred nama cijeli niz aktivnosti.

Kako ja ne bih želio da moji posjetitelji - čitatelji ostanu neobaviješteni, evo prenosim:

Najprije evo e-maila pristiglog od predsjednika:

Poštovani članovi HKBS-a,
koristim priliku informirati vas da će se u subotu 18. srpnja održati dva pozivna turnira - u Supetru na Braču i u Vrsima, pored Nina. Više pojedinosti o njima možete pročitati u prilogu (nastavku).

Zbog zauzetosti termina, pozivni turnir u Splitu, u organizaciji našeg direktora reprezentacija ing. Stipana Jurišića, koji je u Kalendaru HKBS-a planiran za ovu subotu pomaknut je na sljedeći vikend, tj. u nedjelju 26. srpnja.

Novost su i pozivni turniri u čast Dana pobjede, Dana hrvatskih branitelja i 14. obljetnice vojno-redarstvene operacije "OLUJA 95". Tim povodom će se u utorak 4. kolovoza u Kninu održati večernja priredba na kojoj je predviđeno 10 borbi u više različitih disciplina kickboxinga, od kojih će biti 5 uvodnih borbi te 5 borbi između boraca Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Priredba će se održati u dvorani "Lovro Monti" s početkom u 19 sati.

Tri dana nakon toga, u petak 7. kolovoza, na Hvaru će se održati priredba profesionalnog kickboxinga koju organizira naš izbornik prof. Marko Žaja. Glavna borba večeri će biti meč za naslov svjetskog WAKO PRO prvaka u K1-71,800 kg. To će biti revanš između našeg šampiona Frane Radnića i aktualnog prvaka Bruna Franchija iz Italije. Više o tome, također pročitajte u prilogu (nastavku).

Sutradan, 8. kolovoza je priredba u Umagu. Još nisam službeno dobio nikakve podatke pa u prilogu (nastavku) pročitajte što je Internet portal PFS objavio o tome.

Srdačan športski pozdrav,
Predrag Znaor, prof.
Predsjednik HKBS-a



Evo detaljnijeg pregleda najavljenih događanja:

Mix Fight Explosion II - The Knockout


Vrsi, subota, 18. srpnja 2009.

Dana 18.07.2009 na igralištu „Gusterna“ Vrsi, KBK Croatia planira organizirati dosad najveći borilački spektakl održan u Zadarskoj županiji. Po prvi puta u sredini izvan grada Zadra gledat ćemo borce iz susjednih nam država koji će se suprotstaviti ponajboljim zadarskim borcima u raznim disciplinama kickboxinga i ultimate fighta (slobodna borba).

Tu će biti dvije glavne borbe večeri. U jednoj će nastupati Hrvoje Kišiček (Cro Cop Team - Zagreb) protiv nadolazeće zvijede Matiasa Barića (Split). U drugoj glavnoj borbi večeri će se po MMA pravilima boriti Ante Tomljenović (Lovinac-Split) protiv Adama Veresa (Mađarska).

U profi K-1 Superfight je predviđena borba teškaša između Ivana Bjelića (Poreč) i Tihomera Brunnera (Mađarska). U slobodnoj borbi još će nastupati Neno Alilović (Karlovac) protiv Zsolta Zathureczkya (Mađarska).

Iz Zadra još će u profi K-1 nastupati Nino Gulan (Zadar), Ivica Pernek (Nin), Antonela Begonja (Privlaka), Ante Zubčić (Zadar), Robert Olić (Vrsi) i Aldin Islamović (Zadar). Znači da bi priredba bila kombinacija kickboxinga i MMA. S 5 amaterskih kao i 6 borbi po profesionalnim pravilima. Početak je predviđen u 21 sat. Turnir će započeti s pjevanjem „Lijepe Naše“ od strane klape Condura iz Nina.




SVPETRVS - Fight Night 2009 . II


Supetar, subota 18. srpnja 2009.

U subotu 18. srpnja 2009. u Supetru na Braču će se održati drugo izdanje borilačke priredbe „Noć borilačkih vještina Svpetrvs Fight Night“. Ovogodišnja će se priredba održati na atraktivnoj lokaciji bazena hotela Kaktus, pod pokroviteljstvom Poglavarstva grada Supetra i Ureda HTZ.




Na programu će biti boksačke i kickboxing borbe. Nastupaju:

- K1- Superteška, seniori
Domagoj„Buco“Ostojić (Milenium Top Team) - Spomenko Dukić (Tigar Cikatić)
Na žalost, prema posljednjim vijestima, ova je borba otkazana zbog ozljede Buce.

- Low kick, do 86 kg, seniori
Toni Milanović (Ameno Gym) - Ivan Kulić (Tigar Cikatić)

- Low kick, do 81 kg, juniori
Teo Šućur (Ameno Gym) - Dominik Dukić (Tigar Cikatić)

- Full contact, do 86 kg, juniori
Boris Miodrag (Ameno Gym) - Teo Kutleša (UHBDDR Imotski)

- Boks, do 75 kg, seniori
Stipe Jurčević (B.K. Split) - Vice Glučina (B.K. Zagora)
Petar Topić (B.K. Marjan) - Nikola Radulović (B.K. Joker)

- Boks, do 75 kg, juniori
Ante Bartulović (B.K. Salona) - Vinko Borozan (B.K. Joker)

- Boks, do 81 kg, juniori
Vjekoslav Perišić (B.K. Split) - Toni Dokoza (B.K. Marjan)

- Boks, do 91 kg, seniori
Ivan Gotovac (B.K. Split) - Marko Delić (B.K. Salona)

- Boks, do 91 kg, juniori
Igor Nešić (B.K. Zagora) - Bepo Filipi (B.K. Zadar)

- Profesionalni boks - prestige match
Duje Poštenjak (Ameno Gym) - Gabor Horvath (Mađarska)

Predsjednik organizacijskog odbora dr. Nađan Šerić kaže: „Prošlogodišnja manifestacija je održana 23. kolovoza na Malom placu i okupila je tridesetak boraca kontaktnih sportova. Među šestotinjak posjetitelja bili su i Branko Cikatić, višestruki prvak svijeta u full contactu, tajlandskom boksu, kickboxingu, pobjednik prestižnog K 1 turnira, Saša Stojanović, nekadašnji prvak Europe u full contactu, višestruki boksački šampion Ivan „Relata“ Šimunđa, Marko Žaja, nekadašnji prvak svijeta u kickboxingu, Domagoj „Buco“ Ostojić, višestruki Hrvatski i Europski šampion u različtim borilačkim stilovima, i mnogi uglednici. Manifestacija je bila popraćena od strane različitih medija, a tv prilog o priredbi, sponzorima i Supetru emitiran je mrežom županijskih televizija širom RH.
Posebno navodim da je revija imala i humanitarni karakter, tako da smo uspjeli kupiti defibrilator (medicinski uređaj za reanimaciju, tj. oživljavanje ljudi) za lokalno Dobrovoljno vatrogasno društvo te uplatili donaciju za operaciju bolesne djevojčice M. I. iz Supetra. Zbog svega navedenog smo dobili pohvale i zahvalnost lokalne zajednice.
Potaknuti iskazanim interesom stanovnika Brača, ali i dosadašnjih sponzora koji su svojim prilozima omogućili da priredba postane tradicionalna odlučili smo se i na ovogodišnje izdanje. Borilački ring biti će postavljen na visećoj konstrukciji na atraktivnoj lokaciji bazena hotela Kaktus. Produkcijska kuća Medijska Osobnost (koja je i prošle godine uspješno obavila taj dio posla) osigurala je televizijsko emitiranje priloga putem mreže županijskih televizija, te prijenos cijele priredbe preko TV Jadran.“



Kickboxing Vanila Fight


Split, nedjelja, 26. srpnja 2009.



Organizator najavljuje Vanila Fight:

Kickboxing klub "Mornar" osnovan je 2. kolovoza 2002. godine iz sekcije kickboxinga Karate kluba "Split", koji egzistira od davne 1967. godine. Glavni cilj kluba je poticanje i promicanje športa - kickboxinga i drugih borilačkih vještina i ostvarenje vrhunskih rezultata u cilju stvaranja športskih uzora mladima, kao i promociju naše zemlje diljem svijeta.

Brojni uspjesi kluba temeljeni su na planskom, programskom i timskom radu članova kluba kao i velikom entuzijazmu brojnih športskih prijatelja koji svojom nesebičnom potporom doprinose ostvarenju natjecateljskih i drugih programa.

Klub posjeduje stručnu školu kickboxinga koja broji 80 djece i mladih, uključujući i posebnu grupu djece i mladih rođenih 2001-2005.godine. Cilj škole je odgajati djecu i mlade u športskom, etičkom i domoljubnom duhu i stvoriti od njih vrhunske sportaše i dobre ljude pripremljene na sve teže i izazovnije uvjete života.

Klub ukupno broji oko 70 natjecatelja koji nastupaju u šest disciplina na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima. Više godina u Hrvatskoj su najbolji klub u disciplini Light Contact i jedan od vodećih klubova sukladno rezultatima i programu rada.

U 2008.godini ostvaren je značajan uspjeh na državnoj i međunarodnoj razini - 32 natjecatelja kluba ostvarila su jedno od prva tri mjesta. U 2009.godini bilježe se sjajni rezultati na domaćoj i međunarodnoj sceni. Najbolji je klub na nedavnom seniorskom prvenstvu Hrvatske u Light contactu, gdje su Željan Ješić i Helena Jurišić proglašeni najboljim natjecateljima. Na jakom međunarodnom turniru u Austriji - Austria Clasics osigurano je 6 medalja, a na državnom juniorskom prvenstvu Full contactu i Low kicku - između ostalog osvojeno je 6 zlatnih medalja. Na svjetskom kupu održanom 21.lipnja 2009.godine u Italiji osvojene su tri zlatne medalje, jedna srebrnu i jedna brončanu medalju.

Na večernjoj priredbi koja se održava na Poljudu, na terasi Kluba Vanila imati ćemo prilike vidjeti:





1. Memorijalni kickboxing turnir


Knin, srijeda 5. kolovoza 2009.

„1. Memorijalni turnir u kickboxingu“ bi se trebao održati 5. kolovoza u Kninu u čast Dana pobjede, Dana hrvatskih branitelja i 14. obljetnice vojno-redarstvene operacije "OLUJA 95".

Predviđeno je održavanje 10 borbi u više različitih disciplina kickboxinga, od kojih će biti 5 uvodnih borbi te 5 borbi između boraca Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Priredba će se održati u dvorani "Lovro Monti" s početkom u 19 sati.


Oluja u ringu III


Hvar, petak 7. kolovoza 2009.

Stigla je i definitivna potvrda održavanja velikog borilačkog spektakla na Otoku Hvaru, nakon izuzetno produktivnog sastanka sa gradnonačelnikom Hvara gosp. Pjerinom Bebićem koji je pokazao izuzetan športski senzibilitet te zahvaljujući potpori samog predsjednika svjetske WAKO organizacije gosp. Ennija Falsonija te promotora Genoveske borbe - generalnog konzula Južnoafričke republike gosp. Enrica de Barbierija potvrđen je datum održavanja spektakla pod nazivom Oluja u ringu 3, koji će se povodom obilježavanja 14.-te obljetnice Oluje - veličanstvene vojno- redarstvene oslobodilačke akcije Hrvatskih oslobodilačkih snaga kojom je oslobođen veći dio okupiranog Hrvatskog teritorija održati u Gradu Hvaru u petak 7. kolovoza na rukometnom igralištu.

Lokacija će se za ovu prigodu uljepšati i prilagoditi rigoroznim svjetskim normama za održavanje ovog velikog športskog događaja, možda i najvećem ikad održanom u našoj najelitnijoj turističkoj meki, kapacitet gledališta bit će oko 1.500 gledatelja te se očekuje da će biti odlična atmosfera.

Preostaju još razgovori sa Ministarstvom športa i Splitsko- Dalmatinskom županijom te lokalnim sponzorima i logistički dio će biti spreman.

Osim glavne borbe u kojoj će se Frane Radnić boriti za WAKO PRO svjetski naslov do 71,800 kg po K1 pravilima protiv aktualnog svjetskog prvaka koji mu je naslov preoteo u Genovi - Bruna Franchija bit će održano još osam atraktivnih mečeva od kojih će glavninu predstavljati borbe u susretu izabranih kickboxing selekcija Hrvatske i Italije, neka od poznatijih imena koji će nastupiti bit će borci "Pit Bulla" Marko Tomasović, Agron Preteni, Damir Tovarović, Luka Tomić, Ivan Stupalo, porečanin Tomica Paladin te niz kvalitetnih talijanskih boraca a posebna zanimljivost je i da će po prvi put i otok Hvar imati borca u ringu i to izuzetno talentiranog borca Pit Bulla Josipa Marića.

Detaljnije o imenima i rasporedu borbi izaći ćemo u javnost kroz sljedećih nekoliko dana.




MEGA FIGHT II


Umag, subota, 8. kolovoza 2009.

Naš poznati borac Igor Ivošević i njegov KBK Mega Centar 8. kolovoza u Umagu će predstaviti osam svojih boraca koji će se po kickboxing pravilima suprotstaviti gostujućim natjecateljima.

Mega Fight, kako je nazvana priredba, održati će se u umaškom Stelamarisu gdje će se po full contact i low kick pravilima boriti slijedeći natjecatelji: Dalibor Ivančević, Antun Kristaj, Nikša Kržić, Slobodan Kajmakoski, dok će se Nikola Božić u borbi večeri po K-1 pravilima suočiti s Miranom Fanjanom, osvajačem K-1 turnira koji se održao na WFC 8 u Ljubljani.
Riječanin Ivan Brguljan, iskusni MMA borac, odraditi će slobodnu borbu protiv perspektivnog Slovenca Bora Bratovža.
Potpuna lista boraca i ostali detalji priredbe slijede uskoro.


I na kraju, već spomenuti

Međunarodni "Posavina kup 2009"


Brčko, BiH, subota, 8. kolovoza 2009.

U zatišju natjecateljske sezone evo još jednog turnira u susjednoj nam Bosni i Hercegovini. Kickboxing savez BiH i Kickboxing klub "2002 Odžak" iz Odžaka, organiziraju Međunarodni "Posavina kup 2009" u semi contactu za mlađe i starije kadete, juniore i seniore te u light contactu za starije kadete, juniore i seniore.

Natjecanje se održava u sklopu kulturno sportske priredbe "Posavsko kolo", a održati će se u subotu, 8. kolovoza 2009. u Odžaku, u gradskoj sportskoj dvorani.

Poziv je klubovima dostavljen e-mailom. Rok za prijavu je 6. kolovoza 2009.

Obzirom da u to vrijeme nema natjecanja ove vrste, preporuča se svim klubovima, pogotovo onim klubovima koji pripremaju svoje natjecatelje za reprezentaciju, da sudjeluju na ovom natjecanju te da provjere spremnost svojih sportaša.



Eto, baš lijepo, aktivnosti kol'ko hoćeš.





Post je objavljen 14.07.2009. u 19:49 sati.