Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prije-braka

Marketing

Cijelo poslijepodnevna zajebancija!

( Windows Defender i Internet Explorer 8 )

Dobro da imam živce kao konji upornost i tvrdoglavost tamo nekog ovna na brvnu koji je zapeo protiv drugog ovna i ne popušta i skoro neljusku količinu strpljenja...da nije toga mislim da bi jebala sve po spisku par sati u komadu...samo ne znam kome...

Upalim laptop, priključim ga na internet i on se neće povezati, izbaci ga nakon par sekundi...i počinje mi se javljati Windows Defender koje je meni kao program nepoznat, dobila sam ga u paketu. Vidim da nešto ne valja, ali ne znam što ne valja. Prozori se ne mogu zatvoriti pa on traži pomoć na netu s kojim se ne može povezati i tako u krug, najgore je što te prozore ne mogu pozatvarati, a pojavljuje ih se sve više. Čitam što piše u uputama i pomoći Defendera, ali to i dalje ne pomaže jer se ne odnosi na moj problem. Provjerim cijelo računalo s antivirusnim programom da vidim da li je nešto zaraženo, a to je potrajalo, ne sve je čisto, a ima dobar program koji mi do sada nije propustio ništa, a ni samo računalo nije bilo dugo priključeno na net. Program se sam uspio nadopuniti preko tog istog neta s kojim se neće povezati, znači net funkcionira. Objašnjenja u Defendreu su da sam pokupila špijunski program pa mi računalo reagira tako da javlja nesigurnu vezu zbog koje zatvara Explorer.
Razmišljam, pa jesam instalirala neke stvari prije par dana, a od tada nisam bila na netu, ali ipak sa službenog je cd-a...ipak tko zna. Čitajući se u Defenderu naiđem i na način kako provjeriti računalo, pokrenem instalaciju i bome je to trajalo nekih 40 minuta, prvih 13 sam gledala očekujući da će biti gotovo, ali ne on ga je okrenuo po nekoliko puta u krug...pretražio skoro 500 000 datoteka... uglavnom počela sam čitati knjigu i virkala. U međuvremenu mi se skinuo update, koji se silno želio instalirati i javljao svakih 10 minuta jer sam ja naivno mislila kako će se sve to brzo riješiti...u knjizi je bilo napetom netko je kao prijetnju zaklao mačku i ostavio u poštanskom sandučići, a ono mračak i osamina, ni radnja na ekranu nije bila mačiji kašalj...nakon tih 40 minuta lijepo piše sve je čisto, nema neovlaštenih niti špijunskih programa. Neke stvari sam i izbrisala i mislim pa dobro probaj opet, ajme opet su me spopali prozori nemoguće konekcije.
Provjerila sam sve postavke, da slučajno negdje nisam nešto blokirala, a bome to zahtjeva oči i živce...ne, sve je ok i funkcionalno, testirala sam sve što sam znala i našla. I svaki put piše još i potražite odgovor na Internetu, hahaha, pa kako kada se ne mogu priključiti čak ni da pošaljem problem.
E sad nema nikakve šanse da odustanem...ta opcija ne dolazi u obzir. Sjedam za drugo računalo i utipkavam Windows Defender u Googl, pročitam sve na službenim stranicama...eh, odgovori za sve ali ne i za Vistu koju ja imam. Potražim forume, mislim pitati ću nekoga pa mi se možda i posreći...šipak, na pitanje o Defenderu jedan odgovor, ma ok je, ništa posebno. Ajmo ponovno na službenu stranicu, sada prilazi problemu s aspekta Internet Explorera i kliknem kada ono ako imate 8-icu postoji taj i taj problem, mislim si da li ja imam 8-icu, vjerojatno, idem i to probati, ispred mene dva računala s jednog čitam po drugom tipkam obavim sve što tamo piše, pokrenem ponovni i RADI! Hvala dragom bogu, nakon skoro 4 sata je proradio. Defendrer me zaveo potpuno na krivi put sa svojim upornim pojavljivanjem po 15 puta, ali eto, ako mi se dogodi ponovno sada znam da je samo par klikova mišem udaljeno rješenje.
Svoje računalo održavam sama, instalacije programe, antivirusne programe i sve problema rješavam sama jer vjerujem da negdje na netu mogu pronaći rješenje...problem je kada tražiš na slijepo, posebno jer je laptop nov, a meni ne pada na pamet nekom plaćati za ono što mogu sama. A ono što sam naučila je opet sam svoj majstor - ženski bez stručnog obrazovanja u tom smjeru. cerek
Hvala Majko Prirodo na takvim živcima i karakteru jer 4 sata su puno za svakoga. zujo




Post je objavljen 12.07.2009. u 18:16 sati.