Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskakatolickamladez

Marketing

Svjedočanstva vrhunskih sportaša - Goran Granić

" - igrao u drugo kolu kupa UEFA 2001. u pobjedničkoj utakmici protiv Aston Ville.
- igrao za Varteks u finalnoj utakmici hrvatskog prvenstva 2002.

Važan je razgovor s Bogom

Kad bi se tražila formula za uspjeh, sreću, nutarnji mir ili bilo što čemu težimo u životu, teško da bi odgovor bio jedan jer svatko od nas ima svoj put ili svoju formulu za željeni uspjeh. Mene na mojem putu vodi Bog. On je ključ uspjeha u životu, a vjerujem i mnogim drugima. Jednako tako i svatko drugi ima drugačiji susret sa Bogom. Meni su ljubav i vjeru usadili roditelji još u ranom djetinjstvu, dok još nisam išao ni u osnovnu školu. Redovito sam išao u crkvu, molio Očenaš i druge molitve koje su me roditelji naučili ali nikada o tome nisam previše razmišljao jer kao dijete to nisam mogao razumjeti. Jednostavno sam mislio da tako mora biti i da svi ostali tako čine.
S vremenom, kako sam sazrijevao, i moj je odnos sa Bogom postajao sve dublji. Više nisam išao u crkvu samo zato što su mi roditelji to rekli, već sam jednostavno osjećao potrebu da se pomolim Bogu i zahvalim za sva dobra kojima me daruje.
Nakon svete mise osjećao sam se sretnijim, ispunjenijim i spremnijim za nove napore, zadaće i izazove koje na donosi svakodnevnica. Ujutro sam molio Boga za pomoć za sve obveze koje sam imao taj dan, a navečer samu mu zahvaljivao što je bio uz mene i što sam osjećao njegovu prisutnost.
U početku sam kao molitvu zahvalnicu deset puta molio Očenaš, a poslije, nakon razgovora sa svojim vjeroučiteljima koje sam imao u osnovnoj i srednjoj školi, shvatio sam da je važniji razgovor sa Bogom nego koliko si molitvi izmolio.
Boga sam molio za zdravlje, za pomoć u školi, na treningu, na utakmici, za pomoć u svim novim životnim situacijama u kojima nisam znao što napraviti, za pomoć u donošenju svih odluka koje su usmjeravale moj život i moju sportsku karijeru, jednom riječju za sve.
Želio sam da Bog bude uvijek uz mene i da sve što mi se dogodi bude po njegovoj volji jer sam znao i vjerovao da jedino Bog zna što je najbolje za mene i da me neće nikada iznevjeriti. Bilo je slučajeva kad su mi se događale negativne stvari i kad nisam znao zašto je to dobro i što Bog traži od mene, ali s vremenom bi mi Bog dao mudrosti da otkrijem njegovu poruku i nikad takve sitacije, ma koliko se činile crne u trenutku kad su se dogodile, nisu bile štetne za mene jer su me upozoravale da sam na krivome putu i pomagale mi da se vratim na pravi put.
Danas kad sam i sam osnovao obitelj, molim se za njih da Bog bude uvijek uz njih kao što je i uz mene, da im pomogne da ovaj život prožive u zdravlju i sreći te da na kraju života ne stanemo pred lice Božje ukaljani grijesima i da čekamo da nas on primi k sebi.
Kao poruku svim mladima i onima koji se ne znaju nositi sa današnjim izazovima poručujem da se uzdaju u Boga, da mu povjere sve svoje probleme i dileme jer ih On nikada neće iznevjeriti, a kad to postignu, neka pomognu i drugima koji još nisu spoznali Boga da ga i oni otkriju."

Goran Granić


Post je objavljen 08.07.2009. u 17:16 sati.