Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Zaljevski zvuk & Prženje etera donosi

U Zaljevski zvuk nam večeras dolazi sastav Fliper. Kao i obično red ćakule, red njihove mjuze, plus najveći hitovi lokalne scene.



A u Prženju etera predstavljanje novog albuma skupine Voivod nazvanog Infini.

Nakon Katorza, Voivod su napravili još jedan album od demo snimaka njihova umrla gitarista Denisa D'Amoura. Kako D'Amour nije koristijo metronom prilikom stvaranja demosa na svom laptopu, tako se na nekim pjesmama na albumu može primjetiti iskakanje iz ritma, najviše na stvari Earthache.
Općenito, zbog toga što je uzeta integralna demo snimka cijeli album zvuči sirovo. Upravo kao što demo snimke zvuče. Znači malo fali šuta i nabijenosti snimke.
No to nije glavna zamjerka albuma. Glavna zamjerka albuma je čudno ili loše pjevanje njihova pjevača zmije, odnosno Snakea. Dobije se dojam da je otpjevano preko k....ovaj volje.
Posebno iritira često spominjanje jedne fraze, kao na uvodnoj stvari God phones. Mislim ne znam koliko puta može netko ponoviti neku frazu i ta dosada je u rangu s ponavljanjem na refrenu pjesme Lucifer rising grupe Candlemass. Ipak pjesmu spašava jedan dio u sredini koji jako asocira na Motorhead, pa možda nekako stvara balans i natjera vas ponovno poslušati pjesmu. Kako male stvari mnogo znače, eh.
Nakon nje imamo pržilicu From the Cave. Budući se radi o brzoj stvari tu se nekako vokal još može uklopiti, a sama pjesma je, možemo reći jedna od najboljih na albumu.
Earhache počinje hendrixovskim riffom, no užsano stupidni refren blah, blah, blah, blah is all you say otpjevan nazalnim vokalom uništava inače velik potencijal ove stvari, koja zbog procesa snimanja, kao što sam već naveo se sasvim neočekivano ritmički slomi i ode u iznenađujućem pravcu, no ne i vokali.
Global Warning je kao neki mješanac Sonic Youtha i thrash metala. Jako zanimljivo.
S pjesmom Around with a V.U. Malo se usporava tempo. Srednjim tempom se nastavlja sa idućom pjesmom Destroy after reading. Do ubrzanja dolazi sa pjesmom Treasure chase. Onako, jedan stomp, malo kao istočnjačkih melodija, nazalnog pjevanja itd. Prosječnja stvar.
No onda dolazi stvar Krap radio, pržilica i jedna od zabavnijih na albumu (da nije tog napornog nazaliziranja u mikrofon).
In orbit je još jedna kombinacija Sonic Youtha i thrash metala. Čak je i vokalna linija slična nekim pjevanjima Kim Gordon.
Onda opet pržilica Deathproof, koja asocira na najbolje stvari s Katorza npr. Gateway.
Pyramidome je jedan metal marš srednjeg tempa, nakon nje je psihodeličnija stvar Morpheus, sinth intro i razni industro zvukovi kroz stvar malo asocira na Matrix. Doba stvar.
Album zaključuje pjesma Vulcano pržilica na Motorhead način, basista Jason Newsted je tu baš maznuo klasičnu Lemmyevu bas liniju. No dobro je.
Kao i album.



Također ćemo se pozabaviti viješću da će zajednički album napraviti basista Led Zeppelina John Paul Jones, i šefovi Queens of the stone agea i Foo Fightersa Josh Homme i David Grohl.



No bit će još mjuze, pa ugodnu zabavu želi vam MT.



Post je objavljen 07.07.2009. u 12:44 sati.