Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoccao

Marketing

Laseri i kandže






Prva dva koncerta u Barceloni su završila i svjetska U2 turneja se uskoro nastavlja koncertima u Milanu. Prema objavljenim podacima, spektaklularna, inovativna bina, nazvana ne baš prijateljskim imenom "The Claw" je trenutno najviši domet koncertne arhitekture. Autorima pozornice – dizajner Willie Williams i arhitekta Mark Fisher - je inspiracija za dizajn bio aerodrom LAX u Los Angelesu.




Image Hosted by ImageShack.us

Los Angeles - LAX aerodrom (1961).



Bina je visoka 50 metara (kao neboder od 15 katova), a struktura je nadopunjena kružnim video zidom vidljivim iz svakog dijela stadiona. Ideja pozornice na sredini stadiona nije nova. Peter Gabriel je imao takvu binu još prije šest godina, kao i Metallica u više navrata, no ova je sve nadmašila svojom grandioznošću. Kandže su se Izradjivale 2,5 godine.

Kako je to izgledalo u Barceloni.





































Čini se kako Bono nije uzalud sjedio na reviji Husseina Chalayana gdje je manekenke laserima opremio dizajnerski studio Moritza Waldemeyera. Taj mladi čarobnjak svjetla napravio je novi koncept od 240 lasera koje je ugradio u jaknu, a Bono ju je na radost obožavatelja prošetao na koncertu. Navodno je Bono tek u hotelskoj sobi uspio pogasiti sve lasere iz jakne, a Waldemeyer najavljuje nova iznenadjenja.
waldemeyer.com
waldemeyer blog
wired.it












Post je objavljen 06.07.2009. u 00:28 sati.