Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

CRNOGORSKA CETNICKA KRMAD

(...)Krenuli su crnogorski borci prema Mostaru i zapadnoj Hercegovini.Ne ni u kakvim dobrovoljackim ordijama i osvajackim cetama,kako im se podmetalo,
nego u regularnim jedinicama za nas jedine Jugoslovenske narodne armije.
Znamo kako su docekani.Teze od ustaskih kursuma iznad Capljine pogadjali su ih corci proustaske be-ha propagandne masinerije.Lazi!
Otvoreno je ratiste prema Dubrovniku.Ustaske formacije pretrpjele su
ogromne gubitke.Ali i u crnogorska i hercegovacka mjesta stizali su limeni sanduci.Groblja su obnavljana humkama hrabrih,uglavnom mladih ratnika.
Nije bilo vremena ni da ih cestito ozalimo.Cekale su se nove vijesti sa fronta-pad Cavtata i Dubrovnika,polaganje oruzja Tudjmanovih crnokosuljasa i placenika.
I gle cuda.Umjesto bijelih zastava,uslijedilo je jos jedno primirje.Ko zna koje po redu.Gospoda Tudjman i Kadijevic ponovo su se"dogovorili".Sklopili varljivi ratni mir.Na ciju stetu!?Borci Pete Crnogorske,desete hercegovacke,brigada
"Sava Kovacevic"i"Veljko Vlahovic"i drugih,zastali su nadomak Cavtata i Dubrovnika.A bilo je pitanje sata kada ce uci na"vrata Orlandovog grada".
Utihnulo je hrvatsko oruzje,ali nijesu gaseni motori dubrovackih glisera kojima ustase dopremaju nove snage na bojiste.Ustase popunjavaju desetkovane redove.Nasi,po obicaju,jos jednom cekaju.Cekaju novi,mucki napad hrvatskih oruznika,nove(nepotrebne!)pogibije.I nove vijesti.
A one jutros bile su vise nego tragicne.Ustase su u vrijeme toboznjeg primirja,
mucki i iznenada kako su i navikle,iz zasjede pucale na kolonu vojnih vozila.
Poginula su trojica,a pet boraca je teze ranjeno.Moze li gospodin Kadijevic,pa i uz pomoc domacih i stranih mentora,opravdati njihove pogibije?Do kad cemo u"miru"crnogorska groblja kititi cvijetom mladosti?Koliko ce jos sela i bratstava jednostrani Kadijevicev mir u crno da zavije?
("RAT ZA MIR II",Pobjedina publikacija)

Post je objavljen 02.07.2009. u 01:48 sati.