Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Hrvatska postala članicom NAMSA-e

Hrvatska je od srijede članica NATO-ove agencije za nabavu i održavanje, objavio je predstavnik ministarstva obrane u Zagrebu i dodao kako je riječ o velikom uspjehu, na kojem je čestitao čak i glavni tajnik Sjevernoatlantskoga saveza.



"Hrvatski gospodarstvenici odsad mogu ravnopravno sudjelovati u svim projektima koje financira NATO"", rekao je Mate Raboteg iz MORH-a.

Članstvom u NATO-ovoj agenciji NAMSA-i hrvatskim se tvrtkama otvaraju mnoga vrata, rekla je potpredsjednica vlade Đurđa Adlešič i objasnila kako je riječ o proračunu od milijardu i pol eura.

Prije nego hrvatske tvrtke počnu učiti kako pisati projekte i javljati se na natječaje, rekla je Adlešič, treba prilagoditi i neke hrvatske propise. "Bit će potrebne i neke intervencije u PDV", dodala je.

Nije riječ samo o projektima koji se tiču vojne industrije, već je 800 milijuna eura proračuna NAMSA-e namijenjeno logistici i civilnome sektoru, što je velika prilika za hrvatsko malo i srednje poduzetništvo, objasnio je državni tajnik u ministarstvu gospodarstva Miljenko Pavlaković.

Post je objavljen 01.07.2009. u 22:16 sati.