Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelo1

Marketing

SENZACIONALNO OTKRIĆE: IMAM ROĐAKE TALIJANE!

Još jedan snažan dokaz da "krv nije voda"!

Danas na Don Blogu kreće ljetna shema,
A to znači - više nema "teških" tema!


Objavljujem stoga pravu senzaciju: moja obitelj ima rođake Talijane! Otkrili su nas preko Fejsa. Zato sam se i ja danas konačno prijavio, tj. stavio svoj profil na "Face" (s fotografijom knjige s križem - sve ostalo su lažni profili!)..

Dakle, nakon što su mi rođak Petar i brat Tomislav priopćili tu nevjerojatnu vijest, nedavno sam iz Rima dobio na engleskom e-pismo koje prenosim ovdje (dijelom i u prijevodu; od imena objavljujem samo inicijale):

Dear Don Andelko,
after many years at least we can meet and it is a pleasure for me to find many relatives and cousins...

Dragi don Anđelko,
Nakon mnogo godina napokon se možemo sresti i užitak mi je što mogu pronaći toliko rodbine i rođaka.
Kao što znate, ja sam M.C. i unuk sam Dujma-Pavla (mog djeda), brata Petra-Ilije (a to je moj pokojni djed - m.op.!), ter je za mene i mog brata V. lijepo što smo otkrili toliko rođaka u Dalmaciji. Mnogo godina tražim tragove obitelji Kaćunko, ali bez rezultata. Sada, s novom tehnologijom kao što je Facebook, uspio sam pročitati o Vama i P. (političaru) u novinama Dugog Rata.
Moj problem je bio što nisam imao e-mail adresu, a kad sam vidio mnogo drugih Kaćunka na Facebooku, upalila mi se lampica i pisao sam P.
Ostatak priče Vam može T. ispričati i sve informacije koje smo razmijenili. Moj dragi rođače, nadam se da ćete jednom doći u Rim da se sretnemo ili iz nekih drugih razloga; možda u Vatikan. Bio bih radostan...da provedemo jedan dan zajedno... kako biste upoznali moju obitelj...
Za sada topli pozdravi,
M.C.

--------------------------

Ne mogu vam opisati koliko sam bio dirnut ter kako je zbog toga silna radost cijele naše velike porodice... Naime, znali smo da je jedan brat našega pokojnog djeda Petra kao mladić odselio najprije u Rijeku pa u Trst... stizala su neka pisma... ali mu se potom izgubio trag... Sjetio sam se odmah Thompsonova stiha: "Tamo gdje su moji korijeni, sto ljepota živi u meni...!" Jedva čekam taj željeni susret... i moram hitno popraviti svoj zapušteni talijanski...!


Post je objavljen 01.07.2009. u 16:48 sati.