Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malibratkarlo

Marketing

KOLUMNA KA LIBRAR: UMJESTO U ARENI U VERONI U ATRIJU U TUČEPIMA

Cudni su putevi ljudski i ini. . .Odakle poceti?
Strastveni sam putnik po vokaciji i habitusu. I evo vec nekoliko mjeseci nisam bio ni u bližem ni u daljem inozemstvu. Nije mi teško palo jer, bilo je objektivnih razloga za to. Ali u jednom trenutku, sredinom prošlog mjeseca(lipnja) probudila se moja strast za putovanjem. Nisam znao gdje putovati, ali htio sam negdje putovati. Jedini je garantirani put bilo putovanje u Veronu(u areni) na operu Carmen, s usputnim razgledavanjem Vicence i Padove.
Rekao sam - zanimljivo, jer nikad nisam bio u Veroni.
Kazao sam sam sebi, ali kako češ propustiti vaterpolo turnir "Mladi Galeb" i i rukometni tradicionalni turnir. I duma sam. Ne samo zbog toga.
I autobus za Zagreb, pa kasnije za Veronu uspio mi je pobic za 20 koraka. Tako vam je to kad se "previše" duma. Ali!? Ima sve svoje. Jer moje kašnjenje je povezano i s drugim stvarima.
Žao mi je što nisam uživo gledao velebnu operu Carmen u Areni u Veroni pred 20 tisuca gledatelja. Dirigirao je veliki tenor Placido Domingo. Ali s druge strane mi je drago što sam bio sudionik otvaranja vrlo zanimljive izložbe makarskog slikara Gorana Novovića.
Da stvar bude još zanimljivija, ovim svojim ne odlaskom u Veronu sam uspjeo stici na 16.susret klapa u Tučepima. A to je posebna prica, što mogu samo slike prikazati. Kao što sam uživao u druženju na Goranovoj izložbi, isto sam tako uživao na susretima klapa u Tučepima. Svako "zlo" ima i svoje dobro, kako se to narodski kaže.

p.s. Nikad ne žuri za autobusom ni ženama. Jer uvijek češ stići. (Ali nekad je dobro i požuriti. Odnosi se i na žene prema nama i autobusu. Naravno!) U autobusu za Tučepi i klapsku pismu sreo sam dvije šarmanne francuskinje. Putovale su za Podgoru. Rekle su mi
da je jedna iz Nice a druga iz Pariza, i stanuje blizu Jackes Preverta, parka Monsuri. Odrecitirao sam upravo tu pismu i podsjetio sam se svojih dragih i nezaboravnih putovanja po Francuskoj. To sam nakon nekoliko sati ponovio i na druženju, poslije klapskih susreta, na veceri u hotelu Alga u Tučepima.

Pa zar život nema smisla. Ima. Ali zašto? To odgovorimo sami.





























Post je objavljen 01.07.2009. u 13:16 sati.