Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

NATO i mogućnosti zapošljavanja

Zadnjih nekoliko mjeseci putem medija moglo se čuti na desetke razloga zašto je isplativo članstvo Hrvatske u NATO-u. Najviše je puta istaknut faktor sigurnosti, a u zadnje vrijeme ističu se i mogućnosti za gospodarstvo kao i za znanstvenike putem NATO-ovog programa Science for Peace (SPS). Tvrtke iz Hrvatske dobile su mogućnost otvaranja jednog novog tržišta, a znanstvene institucije i znanstvenici korištenje jednog novog programa za financiranje. No, uz tvrtke i znanost, i građani Republike Hrvatske, raznoraznih zanimanja i poziva također imaju mogućnost iskoristiti članstvo Hrvatske u NATO-u!

NATO kao iznimno velika organizacija konstantno potražuje civilne kadrove koji popunjavaju radna mjesta, kako u samom stožeru (NATO HQ), tako i u brojnim tijelima (agencijama, mirovnim misijama…) NATO-a. Hrvatski državljani, kao državljani članice NATO-a imaju jednaka prava i mogućnosti zapošljavanja u NATO-u. Zainteresirani se javljaju na natječaje, a cjelokupni proces je u potpunosti transparentan i maksimalno otvoren.

NATO potražuje raznorazne kadrove, za poslove širokog spektra zanimanja. Traže se budući zaposlenici: inženjeri, ekonomisti, informatičari, administrativci… Traže se pojedinci sa srednjom stručnom spremom i visokom stručnom spremom.
Naravno, za svako radno mjesto postoje točno specificirani uvjeti koje treba zadovoljiti. Međutim, bez ikakve sumnje može se reći kako u Hrvatskoj ima kadrova koji mogu zadovoljiti tražene i transparentno specificirane uvjete.

Mogućnosti zapošljavanja u NATO-u nisu zanemarive kako bi se to nekome neupućenom činilo. Zaposlenici se traže konstantno, tijekom cijele godine se objavljuju natječaji, a trenutačno je otvoreno na desetke natječaja za zaposlenje. U vrijeme krize, ovakva mogućnost je ne samo veliki izazov za pojedinca, nego i prilika za dobro plaćeno i izazovno radno mjesto.

Jedan dio traženih natječaja može se naći na slijedećoj stranici:
http://www.nato.int/wcm-asp/recruit-wide.asp

Za potpunu pretragu natječaja treba preći zasebne stranice brojnih NATO-ovih tijela. Pri tomu će zainteresiranima pomoći slijedeća stranica na kojoj je popis svih zasebnih NATO-ovih tijela:
http://www.nato.int/structur/recruit/nato-bodies.html

Denis Avdagić, Euroatlantski tjednik

Post je objavljen 30.06.2009. u 11:19 sati.