Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sportski-zaljubljenik

Marketing

Zdravko Mamić uspio: Mandžukićev ostanak najveći je dobitak Dinama!

Dok je Brazil sinoć predvođen sjajnim Kakom pokazivao kako se igra pravi nogomet i kako se izgubljenu utakmicu u samo 45 minuta pretvara u još jednu veliku pobjedu, naši nogometni majstori nastavljaju duge i iscrpljujuće pripreme.

U Rijekinoj bazi glavna tema razgovora je nedostatak love tako da su neki prvotimci morali posuđivati po nekoliko kuna od svojih roditelja da imaju za kavu kao u srednjoškolskim danima. Nekoliko metara dalje, Miše i suradnici sada već malo tiše razgovaraju o napadaču kojeg bi željeli vidjeti jer navodno velikom gazdi Jaki Anadabaku smeta Mišino moljakanje u medijima. Jedino je, zaključit ćete lako, zanimljivo u Dinamu. Kao i svake, tako i ove pripreme modrih prolaze u znaku dolazaka i odlazaka. Nakon što je neki dan doveo Grka Papadopoulosa, Mamiću je glavni cilj bio ostanak Mandžukića još jednu sezonu u modroj svlačionici. Zna Zdravko da mu je Mandža i više nego potreban u nastojanju da modri nakon dugo godina dočekaju proljeće u Europi.

Nakon što je jučer u mikrofone predstavnika sedme sile zagrmio da će Mandžukiću dati jasan ultimatum: "Ili ćeš ginuti za Dinamo ili možeš odmah otići" te zaprijetio svom najboljem napadaču s novčanom kaznom zbog ponašanja na Rogli, Mamić senior je danas održao privatni sastanak s mladim napadačem. I čini se, rezultat istoga bio je više nego povoljan za Dinamo. Prema dogovoru Mamića i Mandžukića, mladi napadač će još jednu sezonu predvoditi modri napad. Ne zna se kako je i na koji način izvršni dopredsjednik modrih zaustavio Mandžu na putu prema Bremenu, no, činjenica je da je uspio. Najveći je to dobitak za Dinamo, za njegove vjerne navijače koji nestrpljivo čekaju jedan pravi, veliki rezultat modrih. Ako to uspiju ove sezone, Mandžukić će svakako ostati u dubokom sjećanju svih modrih drukera.

A onda ni transfer u veći, bogatiji i europski uspješniji klub neće izostati. Velika je ovo i teška odluka mladog napadača Dinama. U džepu je imao 10 milijuna tešku ponudu bundesligaša i bogati godišnji ugovor. I iako je već danima najavljivao kako je odlazak i više nego logičan predomislio se. Ipak je s druge strane stajao Zdravko Mamić kojem u ovoj priči novac, ipak, nije bio presudna činjenica.

Post je objavljen 29.06.2009. u 14:38 sati.