Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Najava: Oriovačke žetvene svečanosti


U organizaciji Kulturno umjetničkog društva „Luka-Ilić Oriovčanin“ iz Oriovca, u nedjelju 28. lipnja održat će se jedinstvena manifestacija pod nazivom „Oriovačke žetvene svečanosti“ koja se tradicionalno održava već osmu godinu zaredom. Program obilježavanja manifestacije započinje povorkom koja kreće u 17 sati ispred Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ u Oriovcu, a koju čine članovi kulturno – umjetničkih društava, te sudionici s konjskim zapregama. Na ovogodišnjoj manifestaciji očekuje se sudjelovanje brojnih kulturno – umjetničkih društava.

Ovogodišnje „Oriovačke žetvene svečanosti“ održat će se na pozornici u parku, te će program manifestacije obuhvatiti nastup kulturno – umjetničkih društava, te izbor najljepše uređene kočije i konja, koje će stručna komisija ocjenjivati i tom prilikom uručiti prigodne nagrade. Manifestaciju će uveličati i gostovanje Tamburaškog sastava Prijatelji, koji će izvornom slavonskom pjesmom zabavljati sve sudionike i posjetitelje ove manifestacije, kojih je svake godine u sve većem broju.

Stoga, pozivamo sve Vas, posjetite „Oriovačke žetvene svečanosti“, te svojim prisustvom doprinesete očuvanju i promoviranju Općine Oriovac kao pitomog slavonskog kraja s dugom i bogatom tradicijskom baštinom.

RADIO SLAVONIJA

Post je objavljen 26.06.2009. u 17:00 sati.