Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cool-sany00

Marketing

nešto o avril

Avril Lavigne [La-veen] je kanadska pjevačica odrasla u malom mjestu Napanee, Ontario. Punim imenom, Avril Ramona Lavigne Whibley. Njezina glazba je pop-rock stila.

Avril je na scenu izašla 2002. s albumom Let Go kada je imala stil divljakuše. Tada je uzdrmala scenu sa svojim smash-hitovima od kojih je prvi bio "Complicated", pa zatim "Sk8er Boi", "Losing Grip" i "I'm With You". Nakon toga Avril je izdala svoj debitantski album Let Go koji se prodan u 14 milijuna primjeraka samo u Americi. Zbog toga su je mediji nazvali pop-rock princezom. Singlovi s albuma su "Complicated", "Sk8ter Boi", "I'm With You" i "Losing Grip". Za te singlove snimila je i pripadajuči spot.

Godine 2004. Avril izdaje svoj drugi album, Under My Skin, koji se prodao u 18 milijuna primjeraka širom svijeta. Singlovi: "Don't Tell Me", "My Happy Ending", "Nobody's Home", "He Wasn't", za te je pjesme snimila i video uratke.

Iste godine Avril se zaručila za kolegu glazbenika, frontmena kanadske grupe Sum 41, Derycka Whibleya. Avril je 2005. promijenila stil i udala se za svog zaručnika Derycka.

Singl "Girlfriend" je na YouTube-u pregledan više od 96 milijuna puta, a novi album The Best Damn Thing je samo u tri tjedna prodan u 4 milijuna primjeraka i time se popeo na vrhove Bilboard ljestvice.



i slika
Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 25.06.2009. u 19:08 sati.