Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/olifant

Marketing

VRAG NOSI - ŠTO?

Drage čitateljice, u ovom broju Morone sa zadovoljstvom ćemo svim našim vjernim moronkama i ponekom moronu predstaviti novu kolekciju minimalističkih krojeva za tekuću morsku sezonu, koje su samo za vas dizajnirali naši proslavljeni kreatori Fantlastiko, Vestablišment i Šiva. Njihove zavodljivo oskudne kreacije nosi i sam nečastivi, te vjerojatno zbog toga vragometno koštaju. Premda su vaše donacije poslovično izostale, uspjeli smo namaknuti sredstva za isplatu honorara uvaženom modnom trolistu, a kako nas urođena dobrota sprječava da rečeni novac bez trzavica podijelimo među među sobom i trojici parazita otkažemo suradnju, izgleda da ćete najavljene modne domišljaje ipak na koncu vidjeti. Ali prije toga, dozvolite da posvetimo nekoliko riječi našem sponzoru, uglednom poduzetniku s političkim backgroundom, javnosti poznatom po brzopoteznom preuzimanju tvrtke Krade-Trade.

Ojkan Odronak, čovjek s vizijom i s ‘televizijom u lemozini’, kao što običava uvijek istaknuti, zaslužan je za priljev novca u suho korito našeg tekućeg računa, uz dodatak aromatične pjene za pranje. Što će svim modno osviještenim čitateljicama omogućiti da na stranicama Morone nađu svoj idealni ljetni outfit za otmjeni izlazak u ćevapdžinicu iza zahoda na javnoj plaži.
Ali to nije sve! Pored businessa, gospodin Odronak pronalazi vremena i za dobrotvorni rad. Nedavno je pokrenuo akciju ‘Dajmo im 50kn’, osmišljenu s ciljem dodatne edukacije nezbrinutih maloljetnica. Kako su štićenice sirotišta nerijetko odgojno zapuštene, te sklone izbjegavati nastavu, ovaj domišljati privrednik došao je na ideju da privuče potencijalne polaznice tečaja nudeći im 50 kuna po satu, a predmet poduke je seksualni odgoj. Premda se radi o veoma složenoj problematici, gospodin Odronak i njegovi prijatelji nesebično su preuzeli cjelokupni teret te zahtjevne pedagoške zadaće i o svom trošku osigurali prostor za predavanja, u hotelskim sobama.
Međutim, kako u našoj sredini i najplemenitije inicijative izazivaju zlonamjerne kritike, nije teško pogoditi da se ubrzo naveliko počelo šuškati o maljotničkoj prostituciji. Što vas, dakako, nimalo ne zanima i pitate se kad ćemo prijeći na modu? Ubrzo, samo da prvo razjasnimo tko je stajao iza malicioznih glasina, lansiranih s ciljem da naštete ugledu našeg sponzora. Kao što je policijska istraga utvrdila, bila je to grupica zlobnih zavidnika, koja će završiti na sudu zbog pokušaja klevete s predumišljajem i zadavanja duševnih boli, na okrutan i podmukao način, iz naročito niskih pobuda.
Jer, kao što u policijskom zapisniku stoji, ‘u toku istražnog postupka, koji je trajao puna dva sata i petnaest minuta, nije zamijećeno postojanje prostitucije, a kad bi ova i postojala, ne bi bilo osnove za privođenja, jer mušterije nisu odgovorne, nego su uvijek u pravu, a ukoliko bi nekim nevjerojatnim slučajem zakonodavac predvidio kaznenu odgovornost za klijente, pokazalo bi se da gospodin Odronak nije organizirao lanac maloljetničke prostitucije, iz čega se jasno dade zaključiti da prostitucija kao takva ne postoji’.

Ne sumnjamo da vam je nakon navedenog službenog izviješća pao kamen sa srca i sad, kad ste se uvjerili da nema tragova nelegalnih radnji na sredstvima kojima je sponzoriran omiljeni vam časopis, s punim pravom smatrate da možete čiste savjesti razgledati naše ljetne modele. Naravno, ali molimo za još malo strpljenja, jer briga našeg proslavljenog poduzetnika za opću dobrobit ne zaustavlja se na općenju za 50 kuna. Ne, jer tu je još cijeli niz sjajnih inicijativa, osmišljenih iza vrata s oznakom OO, što je službeni amblem našeg dobrotvora.

Jedna od najpoznatijih svakako je takozvana anti-gay parada. Premda se smatra da rigidnost spomenute manifestacije proizlazi iz desničarskog svjetonazora, njezin idejni začetnik, gospodin Odronak, tvrdi da ipak ne zna ljevica što radi, zna se, desnica. Jer, prosvjednici u odjeći nalik na uniforme poraženih snaga iz Drugog svjetskog rata, zapravo su moralni pobjednici, budući da se zalažu za posvemašnju toleranciju. Naime, kad bi oni zaista mrzili osobe drukčijih seksualnih preferencija, lako je za pretpostaviti da pedofil, koji se proslavio putem skandala u Caritasovom domu, ne bi ovog momenta veselim cvrkutom oglašavao sezonu parenja u zatvorskoj praonici rublja, jer bi odmah po izlasku iz sudnice dobio po kljunu. A pojedini desni političari, za koje svi znaju da gaje divljenje spram jačeg spola, upravo slobodoumnosti desničarskih birača mogu zahvaliti što i dalje drže konce u svojim rukama, jer bi im, u suprotnom, od karijere ostalo samo k. U ruci.

Dakle, ni o kakvoj isključivosti nema govora. Naprotiv, mnogi anti-gay prosvjednici rado bi one iz gay-parade uključili. U sebe. Samo kad bi ovi htjeli svući neukusne šarene krpe u kojima šeću gradom. Ružno je vidjeti kad se lijepa, mlada tijela skrivaju pod bezveznim stylingom. Ali, mediji su, kao i obično, od buhe napravili slona, a od prosvjeda šačice modnih kritičara cijeli zoološki vrt, pun zapjenjenih zvijeri.
I kad smo već kod toga, vjerojatno se pitate biste li ovog ljeta došli na bazen u gaćicama sa smjelim uzorkom leopardove kože i natpisom ‘pazi, grize’ ili da radije zaokružite svoj look u jungle-stilu metodom ‘majmun radi što majmun vidi’? Ali, potonja varijanta zahtijeva da prvo razgledate naše ljetnje modele, koje već s nestrpljenjem iščekujete, pitajući se kad ćemo prestati s nevažnim temama i prijeći na pravu stvar? No dobro, kad već toliko želite znati što se ove sezone nosi, reći ćemo vam. Vi se nosite! Da ne velimo kud.


U ime uredništva sprdačno vas pozdravlja
Lucy Fair, vaša dopisnica iz Zone sumraka


Post je objavljen 24.06.2009. u 21:05 sati.