Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Riječke ljetne noći

Sinoć je u HNK Ivana pl. Zajca održana posljednja tiskovna konferencija uoči otvaranja riječkih ljetnih noći 30. lipnja. U pet godina koliko manifestacija postoji programe je vidjelo preko 52 000 posjetitelja. Kao glavne zvijezde ovogodišnjeg festivala istaknuti su Arturo Sandoval, jedan od najpoznatijih živućih jazz trubača, Alexander Balanescu, uzbudljivi violinista i skladatelj te svjetski poznata hrvatska violončelistica Monika Leskovar koja će nastupiti uz riječku filharmoniju. Gradonačelnik Obersnel koji ni sam nije bio svjestan kako je vrijeme brzo proletjelo i da su već šeste riječke ljetne noći po redu, istaknuo je urbani karakter festivala, visokog umjetničkog dosega. Naročito ga veseli otkrivanje novih lokacija u gradu koje u ovom slučaju dobivaju novu dimenziju. Naime dva nova prostora na kojima će se odvijati programi su brodogradilište 3. maj i kompleks novih bazena na Kantridi. Petar Škarpa ispred turističke zajednice drži da mu je već nezamislivo ljeto u gradu bez ove manifestacije za koju njegov gradski odjel ima spremne sve potrebne promidžbene materijale koje turisti traže i trebaju posjedovati. Intendantica Nada Matošević tvrdi da im je vodilja u sastavljanju programa bila koncept „best off“ tj ponajbolje od svega za razne ukuse. Napomenula je da pomicanje planiranog otvaranja za 20 min. unazad nije pitanje tehničkih problema već usklađivanje sa satnicom nacionalne televizije. Naime s ponosom ističe da će ove godine biti direktnog prijenosa na HTV-u. A gledatelji, što ispred malih ekrana što na gatu Karoline Riječke imat će prigodu vidjeti unikatni pirotehnički događaj, s puno glazbe i specijalnih efekata kojeg priprema francuska trupa „Ephemere“.
Osim predstava na koje je riječka publika već navikla u proteklim godinama spremaju nam se i neke premijere kao što su Molierov „Škrtac“ u već spomenutom 3. maju, u izvedbi ansambla hrvatske drame I. pl Zajca i režiji Olivera Frljića.
Dobra vijest dolazi za mnogobrojne koji prošle godine nisu mogli doći do ulaznice za Toscu izvedenu na tri lokacije, opet je na repertoaru i „prijeti se“ da će postati jedno od zaštitnih znakova Riječkih ljetnih noći. Ovaj put rezervirajte kartu na vrijeme, isprike nema. Ravnatelji opere i baleta Ozren Prohić i Staša Zurovac upozorili su nas na još programa vrijednih slušanja i gledanja kao što su nastup Monike Leskovar s filharmonijom u Harteri, gala koncert opernih arija na portiću na Kantridi, koncert zbora dječaka u katedrali Sv. Vida, Balanescuov koncert na Trsatskoj gradini itd.
Za sam kraj prenesimo i jedan poziv upućen djevojčicama i dječacima između 10 i 14 godina starosti da se jave u propagandu kazališta kako bi bili dio velikog svečanog zatvaranja 23. srpnja na kompleksu novih bazena gdje ćemo svjedočiti pravom „Balu na vodi“ samo bez Esther Williams. Potrebno je više stotina bakljonoša da bi romantika bila potpuna i upravo njh se traži među našim mladim sugrađanima. Stoga djeco javite se na telefon 355 924 in na e-mail info@rijeckeljetnenoci.com.
Dodatni info na www.rijeckeljetnenoci.com

Dražen Zima



Post je objavljen 24.06.2009. u 10:58 sati.