Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelo1

Marketing

Koncer(p)t Red-Black SABAth Banda…

… ili neugodan zadah iz "hudih jama" u glavama i dušama rovovskih barbara ili…?

Moj prethodni post - o "antifašističkoj komemoraciji" u šumi Brezovica kod Siska (koja se odvija 22. lipnja - kad pada i neusporedivo značajniji nadnevak hrvatske pobjede na Turcima kod Siska, 1593. - sto godina poslije Krbave) pokazao je kako se pojedinci i skupine lako razbjesne kad ih se suoči s istinom! No, zašto, ljudi u tim slučajevima odmah POBJESNE!? Možda zato što istina boli, je li?! Ili zato što u vlastitoj zaslijepljenosti ne mogu zamisliti da su na krivom putu? Ili zato što...?

Zbog toga ću nastaviti i malo proširiti svoje razmišljanje o toj temi. Naime, sva ona jučerašnja srcolomna i zvjezdodrapateljna šumska prenemaganja imaju jedan jedini cilj (u dvije točke):

1. OBRANA I OPRAVDANJE ZLOČINA pod maskom antifašizma!!! Kao, zločine su činili partizani, a ne antifašisti! A antifašisti su osnovali prvi partizanski odred u Europi...! (Bilo bi vrlo korisno znati dublju povijesnu pozadinu kako je do toga došlo i tko ih je tako naglo - osim legendarnog Cape! - "spontano organizirao", i to baš na dan kad je "odvratni Hitler" razvrgnuo prijateljsko savezništvo sa Staljinom - koje je sklopljeno odredbom na višem stupnju "piramide" nego su tada bili njih dvojica!).

2. PRODUBLJIVANJE RAZDORA u biću hrvatskog naroda!!! A sve to na tragu duhovnih tvoraca nacifašizma (koji su - iznjedreni iz tajnog društva "Thula" - stvorili "projekt Hitler", opremili ga suradnicima i novcima kao i svim potrebnim sredstvima i logistikom da kao najveći luđak i zločinac izvede njihove sotonske planove) s planom razbijanja Europe na nacionalnoj i vjerskoj razini! A ta se vražja rabota nastavlja raznim načinima i danas!

Zato su i razne "antifašističke" komemoracije u Hrvatskoj, unatoč mnogim poštenim ljudima koji iskreno u njima sudjeluju (ali i činjenici da su PARTIZANI u nekim dijelovima Hrvatske doista bili osloboditelji, a u drugim dijelovima okupatori!), glavnim dijelom tek mračna duhovnost izišla iz "SABA-(z)vjeronauka", koji nije hrvatska izmišljotina, nego je također "uvozni proizvod"! Tako taj jedinstveni "Red-Black-Sabath-Band" pod vidom BORBE ZA ISTINU zapravo zastire pravu istinu ter jakom medijskom podrškom širi LAŽNU POVIJEST (kojom se javno manipulira a djeci pere mozak u školi)!

To je - poslužit ću se naizgled neprikladnom ali točnom usporedbom - jednako onome što suvremena MODNA industrija čini svojim nastojanjima (tzv. kreacijama!) pokušavajući ČOVJEKA (ženu i muškarca!) - HOMO sapiensa! - uvjeriti da je najvažniji dio njegova tijela - STRAŽNJICA! A što je to nego također jedna vrsta homo-fašizma! Dakle, stara i nova duhovna i umna katastrofa na pragu 21. stoljeća!

Zatim, zar se misa nad jamom JAZOVKA održava baš slučajno na isti dan? Ne, ona samo pokušava potaknuti savjest onima kojima nije do kraja otupjela ter dozvati u mozak onima kojima još nije ispran - povijesnu ISTINU: antifašisti su tu jamu punili i potom likvidirali i one koji su pokušali otkriti istinu! A isto se čini i s molitvama (kad bi se tamo samo psovalo neprijatelje, đavao ne bi toliko bjesnio!) i obredima na brojnim drugim (ne)poznatim stratištima: Bleiburg, Tezno, Barbarin rov, Macelj, Široki Brijeg... na tim "starim" grobištima kao i na stotinama drugim po Hrvatskoj, Sloveniji i BiH... od tih starih do najnovijih - od Široke Kule do Srebrenice... - otkriti povijesnu istinu, moliti za žrtve i zločince ter potaknuti za zacjeljivanje rana prošlosti.

Ali, nažalost, moram i ovo reći, ni na vjerskim komemoracijama ne ponašaju se svi uvijek i dokraja kršćanski. Toliko puta može se dati zamjerka govornicima koji u iznošenju istine ne postupaju blago i s ljubavlju, nego kao da uživaju u "posjedovanju istine", u velikom broju mrtvih... i optužujući "drugu stranu" teškim riječima kao maljem sladostrasno lupaju po glavi "neprijatelje" ter tako u sljedbenicima "naše strane" pobuđuju osjećaj nadmoći i nesvjesne osvetoljubivosti, a kod ideoloških neistomišljenika samo pojačavaju mržnju i netrpeljivost.

A u takvim bi prigodama trebalo u punoj poniznosti, iz pijeteta prema mrtvima i poštovanja prema živima, primjenjivati "recept" koji je dao Sv. Josemaria Escriva de Balaguer:
"Treba izmiriti, treba razumjeti, treba oprostiti.
Ne postavi nikada nijedan KRIŽ samo kao sjećanje na to da su jedni ubijali druge. Nešto takva je đavolji barjak.
Nositi Kristov križ znači: šutjeti, oprostiti, moliti za jedne i za druge, tako da svi postignu mir!"


Priznajem iskreno da ni sam ne postupam uvijek tako (blago evanđeoski, prema Isusovim blaženstvima!), jer samo sam "čovjek slab i malovjek, nesposoban shvatiti pravdu i zakone" - kako u Molitvi za mudrost kaže biblijska Knjiga mudrosti (9,5), ali ipak u svemu tome uzor mi je veliki papa Ivan Pavao II. On je na Mariji Bistrici - na misi proglašenja Alojzija Stepinca blaženim, 3. listopada 1998. - na dobrom hrvatskom jeziku rekao pred licem cijeloga svijeta:
"U osobi se novoga blaženika spaja, da se tako izrazim, cjelokupna tragedija koja je pogodila hrvatsko pučanstvo i Europu tijekom ovoga stoljeća obilježena trima velikim zlima: fašizmom, nacizmom i komunizmom".

Zato, ljudi, premda se u nekim stavovima ne slažem s mnogima, ipak, ne varajte se, u svakom slučaju JA SAM (kao i neki od vas) - iskreni i istinski ANTIFAŠIST, ANTINACIST i ANTIKOMUNIST, ali sam najprije KRŠĆANIN, opredijeljen za ISTINU, PRAVDU, OPROST i MIR!


Post je objavljen 23.06.2009. u 13:31 sati.