Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogauskoplje

Marketing

Napokon malo statistike

Iako zacrtani cilj na početku sezone – ulazak u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine nije ostvaren ljubitelje nogometa u Uskoplju mogu biti zadovoljni. Po prvi put od kada je obnovljen rad kluba (1994. godine) HNK "Sloga" u redovitim natjecanjima Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine ima uključenih pet (5) selekcija. U natjecanja su uključeni :

- početnici (1996.,1997. godište)
- pioniri (1994., 1995. godište)
- kadeti (1992.,1993. godište)
- juniori (1990.. 1991. godište)
- seniori

Sve selekcije su postigle zapažene uspjehe. Početnici su četvrti na ljestvici, pioniri su drugi, odmah iza neprikosnovenih pionira Širokog Brijega kojima su naši pioniri nanijeli jedini poraz u prvenstvu. Kadeti su uvjerljivo prvi, a juniori su završili natjecanje na odličnom trećem mjestu. Pored ovih zapaženih rezultata svakako treba naglasiti da su sve selekcije odigrale sve utakmice što je prava rijetkost, pogotovo za mlađe uzraste i da su postali prepoznatljivi po sportskom ponašanju kako na gostovanjima tako i na svim domaćim utakmicama. Kako iz Saveza još uvijek nismo dobili detaljnu statistiku za mlađe uzraste u današnjem postu ćemo se pozabaviti statistikom seniora.
Seniori su natjecanje završili na trećem mjestu iza momčadi FK "Igmana" iz Konjica i HNK "Branitelja" iz Mostara. Da li je to uspjeh? Pa po stanju u klubu prijašnjih sezona ovo bi bilo ravno senzaciji, ali po uloženim financijskim sredstvima, po uvjetima za rad, kadru stručnog stožera i nogometaša, atmosferi oko kluba nije postignut zadovoljavajući rezultat. Nakon XXII smijenjen je šef stručnog stožera Anto Vukadin a za novog je imenovan Ibro Zukanović koji se četvorici nogometaša, nakon neočekivan (sramotnog) poraza u Međugorju, zahvalio na suradnji. Otkaz su dobili Mašić Asmer, Gvozden Sefir i Kulašin Edin. Još ranije Zukanović se odrekao usluga trećeg vratara Zorana Šistova i veznjaka Hadžić Edhema. Zukanović je ovim potezom najavio orijentaciju ka mlađim snagama te u igru uveo nekoliko kadeta i juniora koji su pokazali da se na njih može računati.
Sloga je u prvenstvu odigrala 28 utakmica (dvije gostujuće utakmice, s Kamešnicom u VII. kolu i s Brotnjom u XXI. kolu su prekinute zbog napada domaćih nogometaša na suce). Sloga je zabilježila 20 pobjeda, 3 nerješene i 7 poraza. Postigli smo 69 golova a primili 22.

Strijelci za Slogu su bili :

KULAŠIN EDIN 15
PURIVATRA SALEM 12
DOŠLIĆ MIRNES 8
GRUBEŠA VLADIMIR 7
MAŠIĆ ASMER 5
BATINIĆ MARIO 4
FUKA AHMET 4
TURIĆ MARIO 3
VRLJIĆ LJUPKO 3
MILIČEVIĆ NIKOLA 3
GVOZDEN SEFIR 2
DEMIROVIĆ MALIK 1
KULAŠ SENID 1
MATIŠIĆ KRISTIJAN 1

Mario Batinić je jedini nogometaš koji je odigrao sve utakmice ( zamijenjen je samo u nevažnim utakmicama protiv Gruda i Kupresa na kojima nije odigrao zadnjih 35 minuta).
Po 29 utakmica odigrali su Kristijan Matišić i Salem Purivatra. Za Slogu je nastupila ukupno 27 nogometaša. Najstariji je bio Gvozden Sefir ( rođen 26.06. 1977. godine), a najmlađi nogometaš koji je nastupio za prvi tim je Krešimir Puzić (rođen 03. 04. 1992. godine).
Slogini nogometaši su u sezoni dobili jedan crveni karton ( Fuka na utakmici HNK "Tomislav" – HNK "Sloga") i 37 žutih kartona. Najviše kartona dobio je Mario Turić, čak 7, a kartone su još dobili :

Miličević Nikola 5
Purivatra Salem 3
Grubeša Vladimir 3
Fuka Ahmet 3
Kulaš Senid 3
Matišić Kristijan 2
Gvozden Sefir 2
Došlić Mirnes 2
Kulašin Edin 1
Katović Ivan 1
Batinić Mario 1
Baškarad Perica 1
Mašić Asmer 1
Admir Salihović 1
Marina Stjepan 1




Post je objavljen 18.06.2009. u 10:59 sati.