Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/udrugemiljevci

Marketing

Učenici iz Miljevaca i Promine objavili turističke vodiče svojih zavičaja

Kao primjer i rezultat uspješne suradnje između učenika i profesora svjetlo dana ugledala su dva turistička vodiča iz drniškog kraja, Turističi vodič Miljevaca i Turistički vodič Promine.

Naime, u okviru nastave geografije osmog razreda, učenici iz drniških područnih škola u Oklaju i Drinovcima istraživala su prirodne ljepote i kulturnu baštinu svoga zavičaja. Marljivo su prikupljali podatke iz knjiga, enciklopedija, s interneta i od starijih mještana. Takvu atraktivnu nastavu osmislio je mladi Kaštelanin prof. Jurica Botić koji svakodnevno iz Kaštela putuje na posao na Miljevce i u Prominu.

- Cilj je bio izbjeći opasnost a to je monotonija u nastavi. Projekt je proveden kroz redoviti program a ne kroz dodatnu nastavu jer sam htio stimulirati rad ne samo nadarenih učenika već prvenstveno onih koji su imali smanjeni interes za geografiju. Osim toga za mene je ovaj kraj bio poptuno nepoznat, samo jedna točka na putu prema Zagrebu a kako ovdje u područnim školama radim već tri godine i sam sam htio naučiti pojedinosti o cijelom kraju, turistički potpuno neistraženom, kazao nam je prof. Botić.

To su prvi vodiči upoće na drniškom području, izašli su u izdanju zagrebačke tiskare Alfa i nakladi od 200 primjeraka svaki. Sadrže preko stotinu stranica bogato ilustriranih fotografijama Sanimira Sarića i Nikole Perlića, te prijevode na talijanskom, francuskom, njemačkom i engleskom.

U izradi vodiča sudjelovali su učenici somog razreda iz Oklaja: Josipa Čulina, Josip Čulina, Emilija Dizdar, Toni Gojčeta, Katarina Dizdar, Matea Pandža, Pavao Džapo, Nediljko Tarabarić, Monika Juric, Antonio Zelić, Manda Magdalena Marić, Jakov Matas, Katarina Duvančić, i Anamarija Radas. U izradi Turističkog vodiča Miljevaca sudjelovali su učenici: Josip Dević, Marija Lovrić Ivanova, Marija Lovrić Mladenova, Marija Malenica, Ivana pilić i Petra Vatavuk.


Izvor:Radio Drniš

Post je objavljen 16.06.2009. u 14:41 sati.