Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdesamobor

Marketing

Proslava u Otoku

U nedjelju 14. lipnja 2009. godina je cijelo selo bilo uključeno u svečanost obilježbe 80. obljetnice djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otok samoborski. Dva dana prije svečanosti je asfaltiran Trg sv, Nikole odnosno središte mjesta uz Vatrogasni dom i kapelicu Sv, Nikole. Pripreme postavljanja šatora i pozornice trajale su cijelu noć zbog raznih nepredviđenih poteškoća. Jutro je osvanulo sunčano i bilo je poticaj organizatorima da zaborave probleme već da se pripreme da dočekaju goste.

opis slike

Svečarski ugođaj j pripremio puhački orkestar Lira iz Radakova. prolazeći ulicama mjesta svirajući i pozivajući na svečanost. Svečanost je započela prigodnim mimohodom na čelu kojega su bili mještani muški , ženske i djeca u narodnim nošnjama toga kraja, vatrogasne zastave, vatrogasci i vatrogastkinje , mladež i djece 24 DVD-a iz Zagrebačke županije, Krapinsko –zagorske , Grada Zagreba i iz susjedne Republike Slovenije, te vatrogasna vozila . Posebno je oduševilo konjska zaprega kočija sa članicama i članovima– DVD-a Bobovica. Na prigodnom mjestu su stajali Josip Novosel, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije ujedno predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice, Jurica Domin predsjednik VZG Samobor, Vladimir Domin ml. zapovjednik VZG Samobor, Boris Bogolin tajnik VZG Samobor, Alojz Vrbančić počasni tajnik VZG Samobor, Krešo Beljak gradonačelnik grada Samobora ,Željko Radovanić , pročelnik Odjela za gospodarstvo grada Samobora kao predstavnici grada Samobora pokrovitelja svečanosti., predstavnik Mjesnog odbora Otok gospodin Mataušić te članovi kuburaškog društva Gromovnik

Za 80. obljetnicu DVD Otok je primilo Priznanje Hrvatske vatrogasne zajednice, Povelju bana Josipa Jelačića VZ Zagrebačke županije koje je uručio Josip Novosel,Priznanje VZ Grada Samobora koje uručio Jurica Domin predsjednik VZ grada Samobora. a DVD-a prigodne poklone . U prigodnoj riječi gradonačelnik Krešo Beljak je čestitao jubilej u ime pokrovitelja grada Samobora naglasivši da ništa ne obećaje ali da će se o vatrogastvu razgovarati a jedan drugi način i u okviru zakonskih obveza rješavati vatrogastvo. Predsjednik Marijan Telišman je zaslužnim pojedincima, organizacijama , tvrtkama i članovima uručio prigodna priznanja. U kasnijim popodnevnim satima prema tradiciji održana je vatrogasna zabava.

Preneseno i više na www.samoborci.com

Post je objavljen 16.06.2009. u 14:11 sati.