Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkdubravamladi

Marketing

Gotova je škola

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Školsko zvono svoje je odzvonilo za ovu godinu. Neki Dubravaši krenuti će put svoje bliže i daljnje rodibine, neki put mora ili planina, a neki će bome i ostati na užarenom asfaltu rodnog Zagreba. No, prije svega toga priredit će nam još malo nogometnih uzbuđenja.
Ovoga vikenda na turnirima su bili mali limači i mali zagići. U Bjelovaru su na turniru za 2000. godište nastupali naši najmlađi 2001./02./03. U skupini sa starijim igračima Hajduka, Udarnika, K-7 i domaćina nisu imali velike šanse ne samo za zabiti gol već i za razviti svoju igru. Počasni zgoditak u posljednjoj utakmici za urnebesno veselje navijača postigao je kapetan Lopar a daleko najbolji njihov pojedinac bio je Mimi the golman.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Limači 99. godišta na turniru u Trnju u subotu su pobijedili ekipe Maribora (2:1) i Dragovoljca (1:0) te izgubili od Trešnjevke (2:1). Kao druga momčad u skupini u nedjelju su se borili protiv Španskog i OŠ Dinama. Prve su svladali 3:1, a druga utakmica iako završena rezultatom 1:0 za Dinamo, registrirana je kao pobjeda Dubrave obzirom da je organizator tek nakon pritužbi Dubrave ali i drugih momčadi ustanovio da je golman Dinamove škole dosta stariji od svih prisutnih igrača. U finalu su se tako ponovo našle ekipe Dubrave i Trešnjevke. Odlična utakmica dvije podjednake ekipe odlučena je zlatnim golom Kirina. Nakon mnogih padova tijekom prvenstva ove sezone, Dubravaši 99. godišta na Trnju su oduševili za oko lijepom, borbenom i učinkovitom igrom. Tako se igra sa srcem. Nagrade za najboljeg golmana i strijelca otišle su u Trešnjevku, a najboljim igračem turnira proglašen je sveprisutni i rastrčani Galić. Bravo, bravo!!!
Osim uspjeha naše ekipe, ovaj turnir dao nam je još jednu temu za razmišljanje: Da li je do spomenute neugodne situacije sa diskvalifikacijom Dinamove ekipe uopće trebalo doći? Kako se sada osjećaju plavi dječaci, a kako oni s kojima su sve do polufinala igrali? Međutim, kako se ovakve situacije često događaju (a mnoge ostanu neprokazane), ne bi li trebalo uvesti nekakvog reda u ovu silnu inflaciju turnira za najmlađe uzraste? Iako unosni, turniri bi prije svega trebali služiti djeci za razvijanje natjecateljskog duha i nogometnog umijeća uz poštivanje fair playa. Međutim, sve češće se susrećemo sa vrlo rastezljivom tolerancijom na pravila, nesvjesni da time više štetimo nego koristimo svojim klincimam i šaljemo im apsolutne krive poruke. Umjesto da pobijedi najbolji u svojoj kategoriji, dovođenjem starijih igrača dovodimo se u sitaciju da se netko, bilo jedna ili druga ekipa, osjeća i doslovno bude prevarena i izigrana. Zašto?

Post je objavljen 14.06.2009. u 14:07 sati.