Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kapisrece

Marketing

"Put, istina i život"

"Završen je “Put, istina i život”, CD duhovne glazbe na kojem uz Maju Blagdan i Ivana Puljića pjeva i tekstopisac naslovne skladbe Zlatko Sudac. Pjesme odišu pozitivnom energijom, zovu na buđenje, mahom su brzog ritma (valceri, pop, klape) i šalju dojmljivu poruku.

- Riječ je o CD-u koji će potaknuti mnoge ljude da lakše dođu do Boga. Jedan od ciljeva je iskustva sa seminara duhovne obnove prenijeti široj javnosti na način da se CD sluša i kod kuće - kaže Franjo Toljanić, direktor tvrtke Joshua, koja je osim ovog CD-a izdala i knjigu “Razgovori”. Zlatko Sudac pjeva, ali je i autor glazbe i tekstova za tri pjesme. Po jednu pjesmu napravili su Ivan Matić, Dragan Filipović te Vinko i Ivan Puljić, dok sve ostale potpisuje Zrinko Tutić.

Osim pjesme Zlatka Sudca “Teče rijeka”, kojom kritizira Vladu, valja izdvojiti i pjesmu “U tišini hrama”, koju pjevaju Ivan Puljić i klapa Nostalgija. - To je mediteranska pjesma i nitko je ne može dočarati kao klapa. Ivan Puljić je diplomirani teolog koji sa Sudcem pjeva deset godina. Dojmio me se izvedbom pjesme “Učitelju, gdje stanuješ” pa sam ga upitao “Gdje si bio dosad?” - priča Tutić.

A kako je uopće došlo do suradnje? Zlatko Sudac htio je da mu Tutić napravi moderniji CD kojim će, među ostalim, duhovnu glazbu približiti svima. Kako Maja Blagdan već dvije godine pjeva na njegovim seminarima duhovne obnove, prošlog su ljeta Maja, Zlatko Sudac i Ivan Puljić posjetili Tutića u njegovoj kući na Plešivici. - On je čovjek nedvojbene energije i ljubavi. Osjećao je potrebu da netko unutar tog projekta bude s njim, a ja sam rekao “Idemo u to” - prisjeća se Tutić prvog kontakta s karizmatičnim svećenikom.

Dojam koji su ostavili jedan na drugog očito je bio obostrano zadovoljstvo. Bilo da je riječ o večerama ili dogovorima oko tekstova i glazbe. - Na taj prvi susret Sudac je sa sobom donio svoje dojmljive tekstove. Kao, primjerice, “Oprostite nam anđeli”, pjesmu o pobačaju. Ja sam ih odabrao i pohvaljujem Zlatka kao autora. Dohvatiti se takve teme i napraviti je, nije lako. Nitko ne bi rekao da je tema pobačaja za opjevati, a ispada da jest - kaže Tutić.

I o Sudčevoj interpretaciji Tutić ima samo riječi hvale. Na CD-u Sudac pjeva Zrinkovu pjesmu “Kriste moj”, koju je Zlatko snimio u samo jednom danu, bez ponavljanja.

- Želja svih nas je da ova duhovna djela dođu do šire publike te se njima pomogne financiranje centra. Puno je ljudi koji žele proći kroz duhovne obnove u Betaniji, a centar danas ne zadovoljava potrebe zainteresiranih, pa se čeka i do dvije godine - kaže Toljanić. "


preuzeto sa www.vecernji.hr



Post je objavljen 12.06.2009. u 18:07 sati.