Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fvkmlnovosti

Marketing

ODRŽANO 13. ŽUPANIJSKO VATROGASNO NATJECANJE DJECE I MLADEŽI U VELIKOJ ČREŠNJEVICI

Image Hosted by ImageShack.us

U nedjelju 7.6.2009. Vatrogasna zajednica Virovitičko-Podravske županije u suradnji sa Vatrogasnim zajednicama gradova i općina organizirali su i proveli 13. Županijsko natjecanje djece od 06 – 12 godina i vatrogasne mladeži od 12 do 16 godina. Domaćin natjecanja bila je Vatrogasna zajednica općine Pitomača. Natjecanje je održano na Nogometnom igralištu NK Velika Črešnjevica. Na Županijskom natjecanju nastupila su odjeljenja koja su osvojila prva tri mjesta na gradskim i općinskim natjecanjima. Vatrogasna natjecanja djece i mladeži provodi se radi promidžbe i popularizacije vatrogastva i pripreme vatrogasnog podmlatka za buduće operativne dužnosti. Natjecanje je otvorio dožupan Zdravko Dijaković.
Od 12 desetina djece ženske 6 do 12 godina, prvo mjesto osvojilo je DVD grada Virovitica, drugo mjesto VZO Pitomača, DVD Velika Črešnjevica i treće mjesto VZO Špišić Bukovica, DVD Vukosavljevica.
Od 20 ekipa djece muške 6 do 12 godine najbolje rezultate postigli su: VZ grada Slatina, DVD Donji Meljani, osvojili su prvo mjesto. Druga je VZ Špišić Bukovica, DVD Vukosavljevica i treće je samostalno DVD Voćin.
Mladež ženska od 14 natjecateljskih ekipa prvo mjesto pripalo je VZO Pitomača, DVD Kladare, drugo mjesto osvaja VZ Špišić Bukovica, DVD Vukosavljevica i treće mjesto pripalo je VZO Pitomača, DVD Velika Črešnjevica.
Mladež muška 12 do 16 godina od 12 natjecateljskih ekipa najbolje rezultate postigla je VZO Pitomača i to; mladež DVD Velike Črešnjevice osvojila je prvo mjesto, DVD Kladare drugo mjesto i DVD Turnašica treće mjesto. Natjecanje se odvijalo pod vodstvom Franje Viljevca zapovjednika VZŽ, Željka Palkovića predsjednika VZO Pitomača, Zdravka Frasa zapovjednika VZO Pitomača, te Josipa Nemeta predsjednika vatrogasne mladeži VZŽ. Sudili su suci VZŽ Osijek sa sucima predstavnicima VPŽ. Kontrolor natjecanja Zlatko Orsag predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice, ocijenio je natjecanje, organizaciju i provedbu natjecanja uspješnom. Po završetku natjecateljskog dijela skup je pozdravio Milan Majetić predsjednika VZŽ. Pridružio mu se mr. Franjo Viljevac županijski zapovjednik. Čestitao je svim učesnicima, njihovim zapovjednicima. Rekao je da su svi pobijedili. Obavijestio je da oni, koji su na ovom natjecanju osvojili tri prva mjesta odlaze iduće godine na Državno vatrogasno natjecanje mladeži. Svima ostalima zaželio je dobre rezultate iduće godine. Izvijestio je da je natjecanje proteklo u redu i da ozbiljnih povreda nije bilo. Sve natjecatelje i prisutne pozdravio je i čestitao domaćin Željko Grgačić načelnik općine Pitomača. Natjecateljske ekipe, suci i organizatori primili su diplome. Osvajatelji prvih mjesta primili su pehare i prijelazne pehare, te pehare za osvojena druga i treća mjesta. 13. Županijsko natjecanje djece i mladeži zatvorio je Zdravko Dijaković, dožupan, a održano je pod pokroviteljstvom VZŽ Virovitičko-Podravske.
Barica Mihoković


Post je objavljen 11.06.2009. u 11:56 sati.